Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Chtěl zabít sebe i rodinu

KRAJ - O příčině dopravní nehody se začaly objevovat pochybnosti, které se potvrdily  

Třiačtyřicetiletý  řidič, který 9. 3. 2013 zavinil dopravní nehodu, byl obviněn z trojnásobné vraždy ukončené ve stadiu pokusu.
 
Vyšetřování dopravní nehody, která se stala ve 21:45 v sobotu 9. března 2013 před příjezdem do Jaroměře, probíhalo zcela standardně. Na místě dopravní policisté zadokumentovali, že řidič při průjezdu mírné levotočivé zatáčky narazil přední části osobního vozu Renault Kangoo do svodidel. Vozidlo, které náraz vymrštil, se zhruba 40 metrů kutálelo přes střechu a skončilo mimo vozovku za svodidlem. Kromě řidiče cestovali z Hradce Králové do Jaroměře 42letá manželka a jejich dva synové ve věku 16 a 11 let. Posádka vozidla naštěstí vyvázla s pouze lehkými zraněními. Řidič vypověděl, že za nehodu zřejmě může únava, že asi usnul.
 
Zhruba po měsíci se začaly o příčině dopravní nehody objevovat první pochybnosti, které se nakonec také potvrdily.
Vyšetřování převzali krajští kriminalisté, kteří případ začali šetřit pro podezření ze spáchání násilného trestného činu. Muž se nakonec doznal, že chtěl spáchat tak zvanou rozšířenou sebevraždu, při které chtěl zabít nejenom sebe, ale celou svoji rodinu. Přesný motiv činu zůstává i nadále v šetření kriminalistů, nicméně je zřejmé, že řidič použil auto jako prostředek k tomu, aby sebe i členy rodiny usmrtil.

Muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu pokusu trojnásobné vraždy, za který mu hrozí trest odnětí svobody v trvání 15 až 20 let, případně trest výjimečný. Soudce okresního soudu rozhodl, že muž bude stíhán na svobodě, neboť neakceptoval návrh státního zástupce o uvalení vazby.
 
mjr. Mgr. Ivana Ježková
28. 5. 2013, v 11:40
Odkazy do noveho okna

Pokus vraždy

Pokus vraždy 

Detailní náhled

Pokus vraždy

Pokus vraždy 

Detailní náhled

Pokus vraždy

Pokus vraždy 

Detailní náhled

Pokus vraždy

Pokus vraždy 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem