Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Chtěl zahladit stopy

LIBERECKO - Teprve 18letý cizinec opakovaně vnikl v Hodkovicích nad Mohelkou do vozidla. Následně vozidlo zapálil, aby po sobě zahladil stopy. 

Liberečtí kriminalisté zahájili v uplynulých dnech trestní stíhání 18letého cizince pro spáchání přečinu poškození cizí věci. Mladík má na svědomí poškození osobního vozidla v Hodkovicích nad Mohelkou.
Na začátku února letošního roku se dva spolubydlící z ubytovny, poté, co přišli z práce posilnili alkoholem. Popíjeli vodku a následně se vydali do ulic města Hodkovice nad Mohelkou. Když procházeli kolem parkoviště u místní fabriky, dostal jeden z mladíků nápad prohlédnout si zde blíže zapakovaná vozidla. Začal zkoušet kliky u jednotlivých vozidel, až skončil u červené Škody Octavie. Nezjištěným způsobem se dostal do interiéru vozidla, kde si hrál s ruční brzdou, což způsobilo, že vozidlo popojelo z původního místa parkování. Poté od vozidla i se svým známým, který na něj čekal, odešli. Jejich cesta směřovala na blízkou čerpací stanici. Zde si zakoupili další lahev vodky a šli zpět na ubytovnu, kde holdovali dále alkoholu. požár OA Hodkovice
 

Poté, co se opět posilnili, vydali se znovu do nočních ulic města. Znovu mladíka zaujalo stejné vozidlo, které mu nedalo spát. Opětovně vnikl nezjištěným způsobem do auta, které prohledal a ve chvíli, kdy vozidlo opouštěl, zapálil svým zapalovačem přední sedadlo. Chtěl tak zřejmě po sobě zahladit stopy. Místo následně ve společnosti svého spolubydlícího opustil. Škodovka se v zápětí nacházela celá v plamenech. Bohužel i přes včasný příjezd hasičů se již mnoho z vozidla zachránit nepodařilo. Jeho majiteli tak vznikla škoda ve výši 50 tisíc korun.

Mladému cizinci nyní za přečin poškození cizí věci hrozí až jednoletý trest vězení. Není však ještě vyloučeno, že v daném případě nedojde k rozšíření trestního stíhání.
 

9. 2. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

požár OA Hodkovice

požár OA Hodkovice 

Detailní náhled

Požár OA Hodkovice 1

Požár OA Hodkovice 1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem