Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Chtěl železo, zničil sazenice

CHOMUTOV - Objasná loupež, Už je ve vězení.... 

Chtěl železo, zničil sazenice
Do zahrady v ulici Ctiborova v Chomutově vnikl 35letý místní obyvatel. Poškodil sazenice rajčat tím, že vytrhal kůly, sloužící jako opora zeleniny a odcizil je. Majitelka vyčíslila škodu na 500 korun. Při vyšetřování však bylo zjištěno, že za krádeže byl odsouzen v nedávné době. Z trestu si ponaučení nevzal a kradl opakovaně, Tentokrát na něj čeká obvinění z trestného činu. Skutek šetří chomutovští policisté.
 
Objasněná loupež
Chomutovští policisté pátrali od úterní noci po pachateli, který sebral peníze z jirkovské benzínové čerpací stanice. Jak pracovnice uvedla, do provozovny vešel neznámý muž, který si prohlížel vystavené zboží. Po odchodu předchozího zákazníka pak přistoupil k pokladně s plynovou pistolí v ruce, namířil na obsluhu a požadoval vydání peněz. Část peněz mu žena vydala, část jich sebral sám a z provozovny utekl. Posléze bylo zjištěno, že sebral celkem 2500 korun. Při události nebyl nikdo zraněn. Policisté ihned zahájili intenzivní pátrání, netrvalo dlouho a zjistili totožnost pachatele. Z loupeže byl obviněn 25letý místní mladík. Po nezbytných úkonech skončil v policejní cele a byl podán návrh na jeho vzetí do vazby. Zbraň byla u pachatele zajištěna a bude zaslána na balistickou expertizu. Na příkaz státního zástupce byl pachatel ze zadržení propuštěn, vyšetřování nadále pokračuje.     
 
Už je ve vězení
53letý muž z Jirkova si převzal v dubnu letošního roku výzvu k nástupu do výkonu trestu. Tam se mu však evidentně nechtělo, neboť výkon trestu nenastoupil. V současné době se však již nachází v litoměřické věznici, kam byl dopraven policejní eskortou. Hlídka muže kontrolovala v prostoru bývalé městské tržnice a domů již nedošel. Po nezbytných úkonech putoval rovnou do věznice. Navíc na něj čeká obvinění z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.
 
Vloupání do pekařství
Do provozovny pekařství ve středu okresního města vnikl zloděj. V prodejně odcizil různé druhy kávy, cigarety a cukrovinky. Kromě toho poškodil zařízení prodejny. Celková škoda se tak vyšplhala na téměř 17 tisíc korun. Chomutovští policisté zahájili vyšetřování trestných činů krádeže a poškození cizí věci.
 
Na návštěvě sebral boty
Na návštěvu do svého bytu v Klášterci nad Ohří, Žitná ulice, pozval majitel 39letého známého. Ten návštěvu využil k tomu, aby z chodby domu odcizil jeden pár dětských značkových bot za 1300 korun. Protože se obdobného jednání dopustil muž i v loňském roce, mají pro něj policisté připraveno obvinění z trestného činu krádeže.
 
Vnikli do domu   
Vloupání do domu v ulici Politických vězňů zahájili chomutovští policisté. Dva pachatelé vnikli do neobývaného domu, všechno prohledali a odcizili kliky, vodovodní baterie, radiátory, obrazy, elektrické přístroje a další věci. Kromě toho poškodili i zařízení domu. Celková škoda se vyšplhala na téměř 88 tisíc korun. 46letého muže a jeho 35letou společnici policisté zadrželi. Na oba čeká obvinění z krádeže a poškození cizí věci.
 
22. června 2012 
nprap. Marie Pivková
 

vytisknout  e-mailem