Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Chtěl zpátky do hořícího bytu

Na úhradu dluhu si odnesli věž i vysavač, Z chaty odnesl spacák, ale i bílé víno a další zprávy za víkend 

Na údajnou úhradu dluhu si odnesli věž, CD a vysavač
V těchto dnech zahájil policejní komisař SKPV trestní stíhání 50leté ženy a jejího 36letého přítele pro trestné činy porušování domovní svobody a krádeže. Toho se měli dopustit tím, že dne 2.10.2009 ve Vrbně pod Pradědem na Náměstí Sv. Michala bez souhlasu vstoupili do bytu 49leté ženy a to pod záminkou vyrovnání dluhu. Poškozená má obviněné dlužit přes 5 tisíc Kč. Na úhradu dluhu si z bytu začali odnášet hifi soupravu, 30 ks CD a DVD nosičů, vysavač a vzali také položené peníze v celkové částce 1 200 Kč. Poškozená jim v jejich jednání chtěla zabránit a tak uzamkla byt, sedla si ke dveřím a přivolala pomoc. V této chvíli ji obviněná chytla za vlasy, odtáhla od dveří a odešla s věcmi i přítelem ven. Způsobená škoda činí 7 810 Kč.
 
Z vozidla odnesl autorádio i televizi
Vloupání do vozidla v Krnově na Sídlišti pod Cvilínem nyní šetří krnovští policisté. V době od 5. do 6.11.2009 dosud neznámý pachatel násilně vnikl do odstaveného vozidla Fiat. Z palubní desky odcizil autorádio s DVD přehrávač s televizním přijímačem, výklopnou televizní obrazovku s GPS. Vše v hodnotě 7 tisíc Kč. Poškozením vozidla způsobil ještě škodu 1 tisíc Kč.
 
Kapsářka v Rýmařově
V pátek 6.11.2009 v Rýmařově na chodbě prodejny na ulici Radniční přišla 69letá žena o peněženku. Dosud neznámá pachatelka přistoupila na chodbě obchodu k poškozené a krátkodobě se na ni mírně přitlačila. Na batohu, který měla na zádech, rozepnula zip a odcizila peněženku. V ní měla finanční hotovost ve výši 2 900 Kč.
K popisu pachatelky poškozená uvedla:
- žena ve věku nad 45 let, tmavé barvy pleti, prošedivělé vlasy do drdolu. Na sobě měla oblečenou barevnou sukni a béžovou zimní bundu.
 
Přišla o peníze na výhry
Rýmařovští policisté nyní šetří krádež finanční hotovosti z baru v Rýmařově. Za provozu zde dosud neznámý pachatel odcizil finanční částku ve výši přes 13 tisíc Kč. Peníze byly určeny na vyplácení výher z automatů. Obsluha si obnos uložila do kasičky na poličku v barovém pultu.
 
Dopravní nehody
Dopravní policisté šetřili čtyři nehody. V jednom případě jel řidič pod vlivem alkoholu a lehce se při nehodě zranil. Dvě z nehod byly opět střety se zvěří.   
            Jel pod vlivem alkoholu
Mezi obcemi Žáry a Holčovice jel 20letý řidič po předchozím požití alkoholu se škodovkou, která je vyřazena z provozu a bez registračních značek. Na přímém úseku komunikace nezvládl řízení a vyjel vlevo mimo vozovku, kde narazil do dvou jehličnatých stromů. Došlo k jeho lehkému zranění a byl převezen k ošetření do nemocnice. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili 1,59 promile alkoholu. Způsobená škoda činí 3 tisíce Kč.
            Vběhlo mu do cesty prase
V neděli 8.11.2009 v 05,40 hodin mezi obcemi krásné Loučky a Krnov jel 25letý muž s vozidlem Felicia. Náhle a nečekaně mu skočilo z pravé strany do jízdní dráhy divoké prase. Řidič již pro krátkou vzdálenost nestačil zareagovat a došlo ke střetu. Zvíře uteklo. Ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda činí 20 tisíc Kč. 
 
Další podvodný prodej přes internet
Dne 7.11.2009 oznámil krnovským policistům 26letý muž, že dne 27.8.2009 si prostřednictvím internetu zakoupil v aukci herní konzolu Xbox 360 za cenu 5 700 Kč. Po výhře a ukončení aukce zaslal peníze i s poštovným na účet prodejce, ale do dnešního dne zboží neobdržel. Nebyly mu vráceny ani peníze. Způsobená škoda činí 5 900 Kč. Krnovští policisté případ šetří jako podezření z trestného činu podvodu.
  
Řídil vozidlo bez řidičáku a chtěl policistům utéct
V Krnově na ulici Hlubčické v sobotu 7.11.2009 zastavovali policisté muže, který řídil vozidlo Fiat. Vyzvali ho k prokázání totožnosti a předložení dokladů opravňující k řízení motorového vozidla. Muž vše odmítl a pokusil se o útěk. Policisté ho ihned zajistili a protože kladl odpor, byla použita i služební pouta. Šetřením a výbornou místní znalostí policisté zjistili, že se jedná o 31letého krnováka, který má soudem vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel po dobu dvou let. Ještě ten den mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.
 
Z chaty odnesl spacák, rádio a nepohrdl ani vínem
Doposud neznámý pachatel vypáčil v době od 17.10. do 5.11.2009 vchodové dveře do rekreační chaty v Tvrdkově. Vše prohledal a odcizil dalekohled, spací pytel, kapesní rádio, prodlužovací kabely, bílé víno Valtice a další věci v hodnotě kolem 4 tisíc Kč. Poškozením dveří způsobil škodu ve výši 1 tisíc Kč. Šetří OOP Rýmařov.
V souvislosti s tímto případem upozorňujeme majitele rekreačních objektů, aby cennější věci rozhodně nenechávali přes zimu v chatě, ale odvezli je do bezpečí. Každopádně si zabezpečte rekreační objekt především certifikovanými mechanickými zábrannými prostředky - mříže, uzamykatelné okenice, zodolněné dveře. Věnujte také pozornost zejména stavebním otvorům (vstupní dveře, okna, verandy). Pro případ vloupání si pořiďte fotodokumentaci cenných věcí. Poznamenejte si výrobní čísla elektrických přístrojů. Při podezření z vykradení zásadně nevstupujte do objektu, neuklízejte po zlodějích a věc oznamte neprodleně policii. 
  
V průběhu víkendu sedm řidičů jezdilo pod vlivem alkoholu
Policisté při kontrolách na silnicích zjistili, že sedm řidičů v průběhu víkendu před jízdou pilo alkohol.
V Bruntále na parkovišti před obchodním domem v sobotu 7.11.2009 kontrolovali policisté 19letou dívku, která řídila fiat. Při dechové zkoušce jí naměřili 0,95 promile a následně 18 minutách 0,96 promile alkoholu. Zadrželi jí na místě řidičský průkaz. Řidičku vyzvali také k odběru krve a lékařskému vyšetření, kterému se podrobila v nemocnici.
 
Chtěl se dostat do hořícího bytu, byl policisty zajištěn
V odpoledních hodinách v neděli 8.11.2009 v Krnově na ulici Opavské usnul 43letý muž u vaření a došlo k zahoření pánve. Na místo vyjeli ihned policisté i krnovští hasiči. Při hašení a odvětrávání prostor domu se muž snažil neustále i přes výzvy policistů dostat zpět do bytu. Ohrožoval svůj život a tak ho policisté zajistili. Při dechové zkoušce mu naměřili 3,39 promile alkoholu. Byla důvodná obava, že ve svém chování bude i nadále pokračovat, tak byl převezen na záchytnou stanici k vystřízlivění. 
 
                                                                                 
komisař por. Bc. Tušková P.
pisbr@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem