Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Chtěla kov a má malér

DĚČÍN - Dnes o krádeži kovu, řízení přes zákaz, rozřezaném vozidle a okradeném cestujícím 

Traverzy a dvou železných kotev ze suti spadlé nosné zdi budovy v Krásné Lípě se zmocnila jednadvacetiletá žena. Hodnota kovu se pohybuje kolem tří set korun, ale problém je v tom, že mladice byla za drobnou majetkovou trestnou činnost již trestána. Takže je z toho podezření z krádeže ve zkráceném přípravném řízení a hrozba až tříletého vězení.
 
 
Když zákaz, tak zákaz
 
Šestapadesátiletý muž z Děčína podcenil riziko spojené s řízením motorových vozidel navzdory zákazu a vydal se na cestu. V České Kamenici ho z důvodu kontroly zastavili policisté a jízda skončila. Muži zákona mu to pak za maření výkonu úředního rozhodnutí spočítali ve zkráceném přípravném řízení. Teď nad ním visí hrozba až tří let odnětí svobody.
 
 
Odcizil a rozřezal
 
Trestní stíhání pro krádež vloupáním zahájili kriminalisté z Rumburku proti devětatřicetiletému muži. Ten v minulosti odcizil v Německu vozidlo v hodnotě přes třicet tisíc korun, které odvezl do garáže v Jiříkově, kde jej rozřezal a ukryl. Nyní nad ním visí hrozba až tříletého pobytu v nápravném zařízení. V posledních třech letech byl totiž za obdobnou trestnou činnost již souzen.
 
 
Ve vlaku se kradlo
 
Peníze, mobilní telefon a tašku s oblečením odcizil spícímu cestujícímu ve vlaku z Rumburku do Dolní Poustevny neznámý lapka. Tím mu způsobil škodu za více než čtrnáct tisíc korun. Na případu pracují policisté ze Šluknova. Pachateli v případě dopadení hrozí až dvouletý žalář za krádež.
 
 
 
 
 
 
11.1.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem