Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Chtěla léky otrávit manžela

Muž připravený nápoj nevypil. To mu možná zachránilo život... 

 
       Policisté služby kriminální policie a vyšetřování správy Severomoravského kraje vyšetřují neobvyklý případ. Žena se pokusila otrávit svého manžela.
 
      Kiminalisté stále na případu intenzivně pracují, nicméně v této chvíli je možné sdělit následující informace. Poslední zářijový den se 30letá žena z Bohumína rozhodla, že ukončí – zřejmě z důvodu partnerského nesouladu – život svému o pár let staršímu manželovi. Vzala několik desítek tablet různých léčiv, které byly doma, a rozpustila je v alkoholickém nápoji. Kolem poledne nabídla „lahodný“ nápoj manželovi s tím, ať ho v klidu vypije, zatímco ona bude pryč.
 
      Muž však zaregistroval, že tekutina ve sklínce je na pohled zvláštní, kalná. Nenapil se, což mu možná zachránilo život nebo poškození zdraví. Zda by léčiva podaná v nápoji mohla v případě požití způsobit smrt by měl potvrdit nebo vyvrátit znalec z oboru zdravotnictví, odvětví toxikologie, kterého policisté přibrali se žádostí o vypracování posudku.
 
       Policisté ženu zadrželi v úterý. Včera ji obvinili na základě zjištěných skutečností (mimo jiné také s přihlédnutím k předběžným závěrům toxikologického vyšetření zajištěného nápoje) z pokusu trestného činu vraždy. Dnes byl státnímu zástupci podán podnět k podání návrhu na vzetí obviněné do vazby. Trestní zákon stanoví sazbu odnětí svobody za uvedený skutek (§ 219 odst. 1 trestního zákona) na deset až patnáct let.
 
 
 
                                                                                                         por. Mgr. Soňa Štětínská
 
Kontakt: por. Mgr. Soňa Štětínská
                komisař preventivně informační skupiny  
    Telefon: 974 721 208
    E-mail: pcrssmov@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem