Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Chtěla si jen půjčit peníze

JESENÍK - Na podvodníka narazila 56letá žena, která si chtěla půjčit 40 000 Kč, místo toho má teď u banky dluh 100 000 Kč. 

V pondělí 1. července se na jesenické policisty obrátila 56letá žena, která se měla stát obětí podvodného jednání.
Oznamovatelka měla v červnu zareagovat na jedné sociální síti na nabídku půjčky. Dosud neznámý pachatel ženě nabídl zprostředkování půjčky buď za poplatek, nebo ať si zřídí bankovní účet u jedné z bank, které jí uvedl. Žena využila možnosti bez poplatku, zřídila si nový bankovní účet a poslala na něj dle pokynu 1 korunu. Pachatel ji následně pod legendou přesvědčil, aby mu poskytla přihlašovací údaje k nově založenému účtu. Jakmile si poškozená všimla, že přes účet bez jejího vědomí prošlo několik tisíc korun, ihned si změnila přístupové údaje. Když ji však koncem června kontaktovala banka s tím, že je na jejím účtu zůstatek minus sto tisíc, rozhodla se celou věc oznámit na policii.

Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a přečinů podvod a neoprávněný přístup k počítačovému systému a neoprávněný zásah do počítačového systému nebo nosiče informací. V případě dopadení, prokázání viny a odsouzení hrozí pachateli v krajním případě až osm let za mřížemi.

por. Mgr. Ivana Skoupilová
2. července 2024

vytisknout  e-mailem