Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Chtěla si zkrátit cestu, stálo ji to život

JABLONECKO - Dnes odpoledne došlo k tragické nehodě na železniční trati u Velkých Hamrů. Projíždějící osobní vlak se střetl s ženou, která si zřejmě zkracovala cestu domů přes koleje. 

Dnes kolem půl třetí odpoledne oznámil strojvedoucí vlaku Regioget na tísňovou linku 158, že na železniční trati u Velkých Hamrů na Jablonecku došlo ke střetu s osobou v kolejišti. Osobní vlak jel ve směru od Tanvaldu do Velkých Hamrů. Před obcí Velké Hamry přecházela kolejiště v době, kdy tudy právě projížděl vlak, 80letá žena. Ta si přes koleje pravděpodobně zkracovala cestu domů. Stalo se jí to však osudným. Strojvedoucí již nemohl střetu nijak zabránit. Přivolaný lékař Zdravotnické záchranné služby již mohl pouze konstatovat smrt. Žena utrpěla zranění neslučitelná se životem. Na místo vyjel kompletní výjezd včetně kriminalistického technika. Policisté podrobili strojvedoucího orientační dechové zkoušce na alkohol, která byla negativní. Na místě nehody prováděla šetření i drážní inspekce. 

Kriminalisté nařídili provést soudní pitvu a případem se i nadále zabývají. Železniční trať byla na tomto úseku z důvodu šetření nehody na několik hodin uzavřena. 


17.12.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem