Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Chtěli krást železo

LOUNY - Přitom poškodili betonové sloupky... 

Za pokus krádeže kovové konstrukce pro uložení vodičů bude potrestána dvojice mužů ve věku 44 a 55 let z Postoloprt. Uvedení aktéři se začátkem dubna vypravili s ručním nářadím do pole mezi objektem firmy KB-Blok Postoloprty a pískovnou v úmyslu odcizit železo. V blízkosti pískovny se pokusili odcizit vrchní kovovou konstrukci pro uložení vodičů, přičemž poškodili tři kusy patek nepoužívaných betonových sloupků. Jejich plán jim však nevyšel, neboť byli na místě vyrušeni a utekli. Policistům se je však podařilo záhy vypátrat. Jelikož vyčíslená výše škody činila 3 tisíce korun, bude jejich skutek předán přestupkové komisi tamního městského úřadu k dalšímu projednání.

Vybral komplet zámečnickou dílnu

Vybavení zámečnické dílny si přisvojil z pondělí na úterý dosud nezjištěný pachatel v okrajové části Žatce. Násilným způsobem vnikl do areálu tamní firmy a následně, po překonání vstupních dveří, se dostal i do zámečnické dílny. Z ní si odnesl opravdu tučnou kořist, zmizelo téměř celé její vybavení. Odcizil vrtačky, brusky, svářečky, pily, vrtací kladiva, svářecí a zemní kabely a další věci. Způsobenou škodu vyčíslila poškozená společnost na bezmála 400 tisíc korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu krádeže a po pachateli intenzivně pátrají.

Elektromotory přitahují zloděje

Česačky chmele v jedné obci u Žatce jsou chudší o celkem 8 elektromotorů. Ty odcizil dosud nezjištěný pachatel v době od 3. do 7. června, kdy nezjištěným způsobem překonal oplocení objektu, vnikl do třech česaček chmele a odtud postupně odcizil výše zmíněný počet elektromotorů v celkové hodnotě 62 600 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.

Vandal napáchal škodu za dvacet tisíc

Počínání dosud neznámého vandala, který se vyřádil v minulých dnech na zaparkovaném osobním automobilu v lounské ulici Na Valích, bude stát jeho majitele cca 20 000 Kč. U vozidla zn. VW Passat poničil pachatel karoserii tím, že na celé pravé straně vozu způsobil do laku škrábance a rýhy. Po totožnosti vandala nyní policie pátrá a zároveň ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 8. června 2011

 

 

   

vytisknout  e-mailem