Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Chtěli lehce přijít k penězům

Bruntál - nevadilo jim, že to není v mezích zákona a jiné zprávy 

Vydělat peníze snadno a rychle se zachtělo skupince mužů ve věku od 37 do 20 let.
 
V těchto dnech policejní komisař zahájil jejich trestní stíhání a obvinil 30letého muže z přečinu krádeže a úvěrového podvodu formou účastenství, 37letého z přečinu úvěrového podvodu formou účastenství, 21letého z přečinu úvěrového podvodu a 20letého z přečinu podílnictví. Hrozí jim trest odnětí svobody od jednoho do pěti let.
 
Svého protiprávního jednání se měli dopustit tím, že 30letý obviněný, spolu se svým o sedm let starším známým, v říjnu 2012 v Bruntále, za účelem vlastního obohacení, přislíbili finanční prospěch 21letému obviněnému za to, že požádá o úvěr na nákup osobního vozidla Audi A6. Sdělili mu, co má uvést a kde má o úvěr požádat. Mladý muž tak učinil a automobil si na leasing zakoupil. Později uhradil pouze čtyři splátky a další dodnes nezaplatil. Obvinění mu za to následně předali částku 10 tisíc korun. Auta se zmocnil jeden z nich a naložil s ním nezjištěným způsobem. Leasingové společnosti tak způsobil škodu ve výši 209 tisíc korun.
O dva měsíce později požádal opět 30letý obviněný stejného muže, že by si mohl vzít další úvěr, tentokrát na elektroniku. Ten tak učinil a zakoupil notebook a televizní přijímač v hodnotě 40 tisíc korun. Věci následně předal organizátorovi celé akce, který je obratem prodal a dal mu 15 tisíc korun. Z této částky dal ještě tisícovku nejmladšímu obviněnému, který věděl, že peníze pochází z trestné činnosti. Takto získané finance použili obvinění pro svou potřebu.
 
Ztratil pojem o čase a zdržel se na farnosti
Albrechtičtí policisté pátrali po nezletilém chlapci.
 
Ve čtvrtek 30.1.2014 v 18,11 hodin oznámila 35letá žena z Třemešné, že dvě hodiny pohřešuje svého nezletilého syna, který se nevrátil ze školy. Nikdy nebyl předtím pohřešován. Na místo vyjela okamžitě policejní hlídka, která provedl prvotní šetření. Byly povolány policejní posily (psovod a ostatní policejní hlídky z okresu). Policisté také vyhlásili pátrání po nezletilém. Za půl hodiny volala žena, že chlapec přišel právě domů, že se zdržel na farnosti a ztratil pojem o čase.

komisař por. Bc. Tušková P.

31.1.2014

vytisknout  e-mailem