Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Chtěli notebook, mají smůlu

DĚČÍN - Chtěli notebook, mají smůlu; Navštívil garáž, pak služebnu; Přenesli nářadí z jedné chatky do druhé; Výživné se platit musí 

Úvěr na notebook v hodnotě přes šestnáct tisíc si vzal v děčínském elektru třiadvacetiletý mladý muž. To by samo o sobě ještě nebylo nic špatného, kdyby ovšem do smlouvy neuvedl nepravdivé údaje ohledně svého zaměstnavatele a platu A nebyl na to sám. Jeho o dva roky mladší kamarád mu s tím pilně pomáhal. Přišlo se na to záhy a oba výtečníci se v těchto dnech před zákonem zodpovídají z trestného činu úvěrového podvodu.
 
 
Navštívil garáž, pak služebnu
 
Trestní stíhání pro krádež vloupáním zahájili včera děčínští kriminalisté proti pětadvacetiletému muži. Ten nedávno vnikl po vylomení dřevěných vrat do garáže, kde sebral motorovou pilu, nabíječku autobaterie, prodlužovací kabel, lampu a další věci v hodnotě přibližně tří tisíc korun. Vše následně rozprodal a peníze utratil. Majitel pak zhruba tu stejnou částku musel obětovat na opravu škody, která po nezvané návštěvě zůstala. Mladíkovu nyní hrozí až dvouletý pobyt ve vězení.
 
 
Přenesli nářadí z jedné chatky do druhé
 
Do zahrádkářské kolonie v Děčíně nedávno vnikli dva muži. Zde vypáčili vstupní dveře do chatky, kde sebrali kladivo a krejčovské nůžky. Ty následně použili k vypáčení dveří u sousední chatky, kde přespali a kde po odchodu odcizené věci zanechali. Policistům se nakonec podařilo oba vypátrat. Kriminalisté pak proti nim zahájili trestní stíhání pro krádež vloupáním a porušování domovní svobody. Hrozí jim za to až tříletý pobyt za mřížemi. Mladší z tandemu si usnesení dosud nepřevzal.
 
 
Výživné se platit musí
 
Obvinění z trestného činu zanedbání povinné výživy si vykoledoval čtyřicetiletý muž z Rumburku. Již od minulého roku řádně neodvádí soudem stanovenou částku na svého syna, díky čemuž jeho dluh narostl do výše přes čtrnáct tisíc korun. Trest, který mu za to hrozí, může mít podobu až dvouletého odnětí svobody.
 
 
 
 
9. listopadu 2011
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293
 

vytisknout  e-mailem