Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Chtěli odejít bez placení

CHOMUTOV - Balkonem do bytu, Vykradené vozidlo.... 

Na bundu neměli peníze
Při krádeži v prodejně obchodního centra v Chomutově byli zadrženi 29letý muž a jeho 33letá společnice. Ze stojanu s oblečením odcizili dámskou zimní bundu v hodnotě 1600 korun. Jejich jednání však neušlo pozornosti prodavačky, která následně přivolala policejní hlídku. Jednání muže bude, vzhledem k minulosti, vyšetřováno jako trestný čin, žena svým jednáním naplnila skutkovou podstatu přestupku proti majetku.
 
Balkonem do bytu
Obvinění z krádeže a porušování domovní svobody si převzal 22letý Jirkovák. Policisté totiž zjistili, že se na začátku listopadu letošního roku vyšplhal do prvního patra panelového domu ve Václavské ulici. Z balkonu se dostal do bytu, kde odcizil starožitnou sošku, porcelánové hodiny a monitor. Majitel vyčíslil celkovou škodu na 5400 korun. Vyšetřování nadále pokračuje.
 
Vykradené vozidlo
Jirkovští policisté pátrají po totožnosti pachatele, který na parkovišti před restaurací v ulici Pionýrů vykradl zaparkované vozidlo Škoda Octávia. Zloděj ze zavazadlového prostoru odcizil cestovní kufr s oblečením majitelů, parfém a stativ k fotoaparátu. Aby toho nebylo málo, kdosi neznámým předmětem propíchal na autě pneumatiku. Majitel vyčíslil celkovou škodu na téměř 15 tisíc korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z krádeže a poškození cizí věci.
 
Nevydařená krádež
Na dva mladíky ve věku 16 a18 let z Chomutovska čeká obvinění z krádeže. Společně vnikli do skříňky s materiálem v dílně chomutovské střední školy a odcizili větší množství mosazných matic napínáku na troleje v hodnotě 10 tisíc korun. Domluvili se, že mladší z dvojice lup přenese přes vrátnici, kde bude čekat jeho společník. To se však nepodařilo, pachatel byl zadržen. Druhý pachatel sice z místa utekl, ale obvinění se nevyhne. Odcizené věci byly vráceny zpět do dílny.  
 
Naletěl podvodníkům
Senior z Klášterce nad Ohří naletěl podvodníkovi. Ten se pod záminkou vyplacení přeplatku od zdravotní pojišťovny dostal do bytu poškozeného a v nestřeženém okamžiku mu z peněženky na stole a ze skříně odcizil peněžení hotovost. 85letý muž přišel o 10 tisíc korun na hotovosti. Krádež šetří policisté z místního obvodního oddělení.
 
Poškodil dveře
Na svatbu kamaráda jistě dlouho nezapomene 25letý Chomutovák. Na zámku v obci Kalek poškodil totiž dvoje interiérové dveře. Za nimi se schovávala jeho družka, se kterou tímto způsobem řešil konflikt. Dveře poškodil pěstí, oprava bude stát nejméně 11500 korun. Trestný čin poškození cizí věci vyšetřují policisté z Jirkova.
 
Prodala kradené piáno
31letá žena je podezřelá z podílnictví. Známé prodala rolovací piáno, přestože dobře věděla, že jde o věc, která pochází z trestné činnosti. Nástroj totiž odcizila její známá při návštěvě  v bytě na Palackého ulici v Chomutově. Za podílnictví hrozí pachatelce peněžitý trest nebo může skončit až na čtyři roky ve vězení.  
 
22. listopadu 2012   
nprap. Marie Pivková 
piscv@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem