Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Chtěli zachránit život

LITOMĚŘICE – Při poskytování první pomoci je okradl zloděj  

 

Chtěli zachránit život
Lidské hyeny jsou mezi námi. Jedna taková se včera dopoledne vyskytovala a čekala na svoji příležitost na staveništi u nové dálnice mezi Prackovicemi a Litochovicemi. Právě v těchto místech na stavbě došlo k nevolnosti staršího muže. Dva pracovníci ze stavby mu poskytovali do příjezdu záchranné služby první pomoc. Právě v té době však nepozorovaně vnikl do jejich pracovního stroje neznámý lapka a odcizil jednomu z mužů batůžek s doklady, platební kartou a dalšími věcmi. Přes veškeré úsilí se život staršího pána nepodařilo zachránit.
 

Nemotorný zloděj
Zloděj uprostřed pracovního týdne v nočních hodinách vnikl do bytu v nadzemním podlaží ve Štětí. Do bytu vlezl otevřeným oknem přímo do obývacího pokoje. V ranních hodinách byl však v bytě přistižen. Za nejsnadnější únikovou cestu si opět zvolil okno. Při útěku nemotorný lapka stačil odcizenou židlí rozbít okno sousedícího bytu. Pod oknem pak byly nalezeny další věci, které zloděj v bytě ukradl. Hrnec a deka byla předána majiteli. Lapka čelí podezření z přečinu krádeže a porušování domovní svobody.
 

Krádež v bytě v Litoměřicích
Podobný případ krádeže v bytě byl zaznamenán na začátku pracovního týden i v Litoměřicích. V přesně nezjištěné době zloděj vnikl otevřeným oknem do přízemního bytu domu v Mrázově ulici. Odtud odcizil pánské jízdní kolo a rybářský sak se dvěma pruty v celkové hodnotě 27 000 Kč. Když na krádež věcí majitel bytu přišel, po zloději už nebylo ani památky. Policie případ šetří jako podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Pachateli hrozí i trest odnětí svobody až na dvě léta.
 

por. Ing. Alena Romová
Litoměřice 24. 6. 2011
 

vytisknout  e-mailem