Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Chtěli získat jejich přízeň

ZNOJEMSKO: Opak se stal pravdou a nyní oba čelí trestnímu stíhání. 

     Zahájili jsme  trestní stíhání dvou mužů, kteří nebezpečně pronásledovali objekty svých zájmů. Jedná se o muže ze Znojemska ve věku dvacet čtyři a třicet sedm let.
     Mladší z mužů měl od prosince loňského roku do letošního června několikrát denně vyhledávat o pár let mladší ženu. Navštěvoval ji v restauraci v jedné obci na Znojemsku, kde pracovala, a dožadoval se vzájemné komunikace. Když odmítla, začal ji vulgárně urážet. To stejné se z jeho strany vytrvale odehrávalo i prostřednictvím veřejně přístupné sociální sítě. V létě ji dokonce na pracovišti fyzicky napadl. Na podzim se jeho vulgarita vystupňovala i na internetu. Na základě všech informací jsme jej obvinili ze dvou trestných činů. Za pomluvu a nebezpečné pronásledování mu podle trestního zákoníku hrozí až dva roky odnětí svobody. 
     Starší z mužů nebezpečně pronásledoval o pár let starší ženu ze Znojemska. Docházelo k tomu v jiném místě našeho regionu již od srpna loňského roku. Neustále jí telefonoval. Bylo to až třicet hovorů v jednom dni. Zasílal i textové zprávy s dotazy "kde a s kým je?". Zvonil na její byt. Domáhal se vstupu dovnitř. Když mu to nebylo umožněno, spával před vchodovými dveřmi. Čekal na ni před domem. I přes její odpor ji doprovázel a všude následoval. Po cestě se vyptával s kým a kde byla. Vyhledával její osobní blízkost a vytrvale ji sledoval a různými obtěžujícími způsoby kontaktoval. Za nebezpečné pronásledování mu podle trestního zákoníku hrozí až rok odnětí svobody. 

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 15. listopadu 2013

vytisknout  e-mailem