Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Chvilka nepozornosti zloději stačí

Český Krumlov – Pozor na kapsáře! 

Kapesní zloději se cítí jako ryby ve vodě v místech, kde se vyskytuje velké množství lidí, kde je zmatek, shon a kde lidé bohužel nevěnují příliš mnoho pozornosti svým osobním věcem. Umí využít každou nabídnutou příležitost.
 
V neděli přijali kapličtí policisté oznámení od muže z Českokrumlovska, který byl okraden na přesně nezjištěném místě v Českých Budějovicích. Muž v neděli 17. května 2015 kolem šesté hodiny ranní zjistil, že mu kdosi odcizil z příruční tašky, kterou měl po celou dobu přes rameno, mobilní telefon HTC a pánskou koženou černou peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady. Způsobená škoda byla odhadnuta na více než 12 tisíc korun. Policisté případ řádně zadokumentovali, zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a dle místní příslušnosti věc postoupili na Obvodní oddělení policie České Budějovice.
 
V této souvislosti znovu připomínají všem občanům, aby si skutečně dávali pozor na své osobní věci. Kapsáři jsou vynalézaví a na to, aby někoho připravili o věci, jim mnohdy stačí pár minut nepozornosti. Proto buďte ostražití, všímejte si lidí kolem sebe a neustále kontrolujte, zda máte své osobní věci při sobě. Nedejte šanci těm, kteří si neváží klidného života a majetku ostatních
 
por. Bc. Lenka Kozoňová    ck.pis@pcr.cz
18. května 2015

vytisknout  e-mailem