Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Chybějící řidičák neřešili a doplatili na to

NÁCHODSKO – Nerespektování zákona se vymstilo dvěma mladým řidičům. 

dopravní kontrolaIlustrační foto/Policie ČR
Dva řidiče neřidiče za jediný den "vychytaly" policejní hlídky na Broumovsku a Policku. V obou případech se jednalo o mladší muže za volantem a ani jeden z nich si zjevně nedělal vrásky, s tím, že porušuje zákon.
 
Prvního provinilce odhalila policejní hlídka po druhé hodině odpoledne v Broumově. Kontrolovaný místní 21letý řidič nepředložil policistům svůj řidičský průkaz, neboť měl vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel až do října 2015, a tedy za volantem osobního automobilu Fiat Punto seděl neoprávněně. Další jízdu mu proto zakázali a odvezli jej s sebou na obvodní oddělení, kde s ním zahájili zkrácené přípravné řízení pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí. Muž si tak může být jist, že řidičský průkaz mu do letošního října nevrátí a ještě bude muset zaplatit peněžitý trest nebo si posedět chvíli v chládku, a to až na 3 roky.
 
Podobný osud čekal i na 29letého muže z Broumova, kterého policisté zastavili ke kontrole v Polici nad Metují po jedenácté hodině večer. Ani on nemohl poskytnout policejní hlídce svůj platný řidičský průkaz, také on měl totiž vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Téměř tříletý zákaz od září roku 2012 mu měl vypršet v polovině letošního srpna. Policisté ho ale k jeho smůle našli za volantem už o dva měsíce dříve. Netrpělivému motoristovi pokračování v jízdě pochopitelně zakázali, a odvezli ho s sebou na obvodní oddělení do Police nad Metují, kde mu sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Také on nyní může čekat nejen prodloužení stávajícího zákazu řízení o několik měsíců, ale též peněžitou sankci nebo až tříletý trest odnětí svobody.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
11. 6. 2015 v 11.50 hodin

vytisknout  e-mailem