Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Chycen dvakrát během dvou hodin

PROSTĚJOVSKO - Neuposlechl zákaz, tak bude potrestán dvakrát. 

V sobotu 13. ledna 2018 po poledni kontrolovali policisté mezi obcemi Mostkovice a Prostějov osobní automobil značky Volkswagen a jeho čtyřiatřicetiletého řidiče. Při kontrole muž nepředložil řidičský průkaz s odůvodněním, že má platnou blokaci. Provedenou dechovou zkouškou policisté u muže vyloučili ovlivnění alkoholem. Orientační test na přítomnost jiných návykových látek však ukázal přítomnost látek amphetamin/metamphetamin. S výsledkem řidič nesouhlasil, ale podrobit se lékařskému vyšetření odmítl. Po administrativním zpracování věci policisté muži zakázali další jízdu a propustili ho.

O 35 minut později však stejná hlídka při řízení muže přistihla znovu. Také tentokrát byla pochopitelně zkouška na přítomnost jiných návykových látek pozitivní. Tentokrát již muž s výsledkem testu souhlasil a uvedl, že drogu užil zřejmě nevědomky během předešlého dne při oslavě narozenin svého známého. Další jízdu policisté muži opět zakázali.

Muž je pro své jednání podezřelý z několika přestupků podle zákona o silničním provozu. Za ty mu hrozí pokuta v rozmezí od 25 do 50 tisíc korun a zákaz řízení na dobu od jednoho roku do dvou let.

por. Mgr. František Kořínek

15. ledna 2018

vytisknout  e-mailem