Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Chycen při dvou krádežích

ÚSTÍ NAD LABEM - Během jednoho dne chycen při dvou krádežích. 

V průběhu necelých osmi hodin se 33letý muž z Lovosic dopustil hned dvou krádeží v prodejnách. Nejprve se v centru města pokusil odcizit teplákovou soupravu, kterou si ve zkušební kabince oblékl na sebe a přes ní si oblékl své původní oblečení. Tento trik mu však nevyšel. V podvečerních hodinách byl na Severní Terase přistižen opět při krádeži. Tentokrát ho již nezajímalo ošacení, ale drogistické zboží. Pokusil se odcizit několik kusů osvěžovačů vzduchu a přípravků proti hmyzu v hodnotě kolem 1.200 korun. I v tomto případě byl ve chvíli, kdy prošel pokladnou bez zaplacení, zadržen pracovníkem ostrahy prodejny. Svým jednáním se tak pokusil odcizit zboží za více jak 2.700 korun. Jelikož však byl v posledních třech letech odsouzen pro jinou majetkovou trestnou činnost, hrozí mu tak za přečin krádeže trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.    

Opilý neřidič boural
V sobotních podvečerních hodinách došlo na Severní Terase k dopravní nehodě. Na tom by nebylo nic neobvyklého, kdyby jedním z řidičů nebyl 24letý „neřidič“ pod vlivem alkoholu, jenž vjel s vozidlem do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozidlem. Mladý muž totiž nevlastní řidičské oprávnění a opakovaně u něj byla po nehodě zjištěna hladina kolem 1,3 promile alkoholu v dechu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn a způsobená škoda se pohybuje kolem 55 tisíc korun. Nehodu nadále šetří skupina dopravních nehod. V případě uznání viny hrozí „neřidiči“ pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

Další neponaučitelný
Policisté neustále informují veřejnost o tom, že si nemají nechávat ve vozidle žádné cenné věci. I přesto však neustále dochází k případům jako je tento. V Krásném Březně nechal v zaparkovaném vozidle jeho 31letý majitel přes noc notebook. Když přišel druhý den k autu, notebook tam již neměl. Zato však měl u vozidla rozbité okno. Tato neopatrnost ho vyšla zhruba na 10 tisíc korun, což je hodnota odcizeného notebooku a rozbitého okna.

Ústí nad Labem 24.05.2010

vytisknout  e-mailem