Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Chycen při vloupání do auta

LIBEREC - Bude se zpovídat z krádeže. 

Policisté v Liberci zaznamenali během víkendu a následujícíh dní několik vloupání do aut. Vykradené bylo například nákladní auto Iveco, které bylo zaparkované v době mezi 4. a 7. prosincem 2009  u křižovatky s ulicí Na Žižkově. Zloděj rozbil u auta okno a vzal si autorádio a tři bonboniery, které tam našel. Majitele auta tak poškodil v částce pěti tisíc korun.
Autorádio si vzal neznámý zloděj také z osobního vozu Audi, které bylo zaparkováno  v areálu kolejí TU Liberec. Tentokrát u auta poškodil zámek a celkově i s odcizeným rádiem způsobil škodu za pět tisíc korun.
V obou těchto případech je zatím pachatel neznámý a kriminalisté spolu s policisty z obvodních oddělení pracují na objasnění případů.

Policistům se ale podařilo také jednoho zloděje dopadnout. Ten se snažil včera po páté hodině ráno vloupat do escorta ve Františkovské ulici. Při jeho práci ho ale překvapili policisté a na místě ho zadrželi. Stačil pouze poškodit těsnění u okna, dovnitř se už nedostal. Zadrženým byl 32 letý Liberečan, kterého policisté převezli k výslechu. Následně mu také ve zkráceném trestním řízení sdělili podezření z trestného činu krádeže ve stadiu pokusu, za což mu v případě pravomocného odsouzení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Vlasta Suchánková
pislbc@mvcr.cz    974 466 207

vytisknout  e-mailem