Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Chyceni krátce po krádeži

BENEŠOVSKO - Dvěma mužům policisté sdělili podezření z krádeže a porušování domovní svobody. 

Vlašimským policistům se velmi rychle podařilo vypátrat dva podezřelé muže, kteří měli krást v několika objektech během jedné noci. 

K celé události došlo v neděli 18. června 2023 v nočních a brzkých ranních hodinách v době od 2:30 do 5:30 hodin v obci Rataje u Vlašimi. Právě tam měli 40letý a 42letý muž "navštívit" 5 objektů a z nich si i něco odnést. Převážně ze stodol a skladovacích prostor měli odcizit čerpadlo, kabely, elektrickou pilu a různé nářadí, vše v celkové hodnotě do 30 tisíc korun.

Vlašimští policisté po oznámení vyjeli na místo a kriminalistický technik všechny objekty po krádeži ohledal. Policisté, kteří na místě prováděli šetření, zpozorovali dva muže, kteří leželi v nedalekém poli. Poté, co oba muže zkontrolovali, zjistili, že oba již mají poměrně bohatou trestní minulost, proto je konfrontovali i s tímto případem. Jeden z mužů začal s policisty spolupracovat a doznal se.
Policistům se tak podařilo velmi krátce po krádeži celý případ objasnit a oběma mužům sdělit podezření ze spáchání přečinu krádeže a porušování domovní svobody, za což hrozí až 2letý trest odnětí svobody.

Jeden z poškozených pak celou obec prošel a v poli našel schovaný vozík s odcizenými věcmi, proto policisty zavolal na místo znovu. Ti věci zajistili a následně vrátili jejich majitelům.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
​20. června 2023

vytisknout  e-mailem