Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Chyceni při krádeži železa

ÚSTÍ NAD LABEM - kradli železov areálu soukromé společnosti 

Policii Obvodního oddělení Střekov se podařilo zajistit skupinku zlodějů, kteří se pokusili odcizit kovový materiál v ulici Děčínská v areálu soukromé společnosti. Na tento případ upozornil anonym, který oznámil, že se v areálu bývalých loděnic pohybuje několik lidí, kteří demontují železné části z areálu loděnic. Podezřelé osoby vnikli do areálu již vzniklým otvorem v oplocení. Při hledání starého kovového materiálu byli zloději vyrušeni policejní hlídkou, kdy se okamžitě dali na útěk. Jeden z nich byl zajištěn hned na místě a ostatní pak následně při kontrole okolí. Jeden z pachatelů se tohoto jednání dopustil přesto, že byl za takový čin v posledních třech letech odsouzen a potrestán.  Škoda na odcizených věcech nevznikla, jelikož hlídka policie zasáhla včas.
 
Další případ se podařil odhalit začátkem týdne také policisty z Trmic. Na policii volala žena, majitelka kůlny v ulici K Vavřinečku, že se ji podařilo vyrušit dva muže při vloupání, kteří ji odcizili kárku, sud a nějaké dráty. Hlídka policie provedla šetření ve sběrných dvorech a současně prohledávala okolí. Díky dobrému popisu brzy narazila na dva muže, u kterých zajistila věci pocházející z krádeže.
 
Kradl ve sklepě
Policisté si díky zájmu jednoho z majitelů bytu v domě v obci Petrovice mohli vyzvednout zloděje přímo při činu. Muž žijící v domě si ráno, při odchodu do zaměstnání, povšiml neznámého muže na chodbě, kde jsou umístěny sklepních kóje, jak si odnáší dvě hliníková kola. Vzhledem k tomu, že se zlodějíček choval podezřele, tak ho oznamovatel společně s dalšími osobami žijícími v domě zadržel. Přivolaná hlídka pak jen zadokumentovala, že došlo k vloupání do dvou sklepních kójí a následně chyceného muže odvezla. Zjištěná škoda je jeden tisíc korun.
 
Odcizené auto
Dnes v noci došlo k odcizení osobního auta VW Caravelle stříbrné barvy. Auto bylo zaparkováno v ulici Ladova naproti Městskému úřadu Severní Terasa. Způsobená škoda byla vyčíslena na 200 tisíc korun.
 
 
Ústí nad Labem, dne 8.2. 2013
nprap. Valerie Bartošová

vytisknout  e-mailem