Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Chyceni s lupem

OLOMOUCKO - Oba zloději se ke krádeži přiznali 

„Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš“
V pátek večer byl policisty zadržen na jedné ze zahrad na ulici Přichystalova osmadvacetiletý muž z Olomouce, který se zde skrýval po předchozí krádeži v rodinném domě.
Kolem 21. 30 hodin vnikl přes okno do přízemní místnosti domu, kde si postupně připravil k odcizení do svého batohu mini TV značky Sencor, zrcadlo, kožený opasek a povlak na polštář. Ve chvíli, kdy se chystal uschovat do batohu také kosmetiku a bižuterii, byl vyrušen majitelkou a hned na to s těmito věcmi utekl z domu do sousední zahrady. Batoh v domě zůstal. Přivolaní policisté po zadržení pachatele dále zjistili, že jeho páteční návštěva v cizím domě nebyla jediná. Kolem 14 hodiny se totiž dostal na balkón bytu ve zvýšeném přízemí panelového domu na stejné ulici. Využil pootevřených balkónových dveří v poloze na ventilaci a vnikl dovnitř. Zde pak odcizil připravené tři nebo čtyři igelitové tašky s oblečením. V rychlosti, s kterou byt opouštěl, však nepostřehl, že jde jen o oblečení a u nedalekého rybníku zvaného Cajnerák po prohlédnutí tašky zanechal. Během pátečního odpoledne tak stihl udělat škodu za více jak 42 tisíc korun.
Mladému muži hrozí za přečiny Krádež a Porušování domovní svobody trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
 
S lupem v kufru auta
Podezřelý z přečinu Krádež je také čtyřiadvacetiletý muž ze Šumperku, který se vydal krást v nočních hodinách ze soboty na neděli. Krátce po půlnoci vnikl přes bránu do oploceného areálu firmy na ulici Na Zákopě v Olomouci, kde ukradl volně uskladněný svazek elektrokabelu značky AYKY 4x25 délky 50 metrů a druhý svazek kabelu značky PAS 1x70 délky 25 metrů.
Tyto ukradené kabely naložil do přistaveného motorového vozidla značky VW POLO a odjel směrem na ulici Selské náměstí. Pár minut na to byl kontrolován hlídkou obvodního oddělní Olomouc III. Ke svému jednání se přiznal a odcizené kabely vydal. Škoda byla vyčíslena na 7 tisíc korun.  
 
 
 
por. Mgr. Bc. Marie Štrbáková, DiS.
14. 4. 2014

vytisknout  e-mailem