Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Chystá se změna dislokace obvodního oddělení

Obvodní oddělení Hradec Králové 3 změní adresu 

Bezpečnostní situace ve statutárním městě Hradec Králové je z dlouhodobého pohledu poměrně příznivá. Město Hradec Králové má nejnižší kriminalitu mezi statutárními městy v České republice a je řazeno mezi nejbezpečnější města vůbec.
 
Na území města jsou dislokována tři obvodní oddělení policie a oddělení hlídkové služby, která zajišťují nepřetržitou službu na území města a spádových obcí a dále sídlo územního odboru vnější služby a služby kriminální policie a vyšetřování v Hradci Králové-Malšovicích. Budovy odpovídají svým vybavením po všech stránkách současným potřebám veřejných budov a nyní se dokončují poslední stavební úpravy objektu Obvodního oddělení Hradec Králové 1 (Gočárova třída) a vstupních prostor objektu v Malšovicích.

Nejsložitější situace je u Obvodního oddělení Hradec Králové 3, které je dislokováno v nájemním objektu na třídě E.Beneše (1.patro objektu Mototechna), kde roční náklady na nájemné, energie, služby a telekomunikační služby se blíží ke 2 milionům korun. Situace je z pohledu tlaku na snížení čerpání prostředků státního rozpočtu dlouhodobě neudržitelná a je nezbytné hledat úspory při nakládání s veřejnými prostředky.

V minulosti jsme realizovali výkup vhodného pozemku a je zpracován více než pět let projekt výstavby nové budovy, dislokované v těsném sousedství třídy E.Beneše, ale přes veškeré úsilí se nepodařilo tuto investiční akci realizovat.  Z ekonomických důvodů připravujeme změnu dislokace Obvodního oddělení Hradec Králové 3 a jeho přestěhování do vlastního objektu Policie ČR v Malšovicích, přičemž se nevzdáváme možnosti v budoucnu zrealizovat shora uvedený investiční záměr.

Studie projektu revitalizace třídy E.Beneše předpokládá podstatné změny v architektuře a v dopravě a je velký předpoklad využití soukromých objektů a objektů města k jiným účelům, než tomu bylo dosud.
     
Jsme si vědomi, že tuto změnu nemusí obyvatelé či vlastníci bytů vnímat pozitivně, ale změna dislokace neznamená, že Policie ČR a městská policie nebude v této lokalitě vykonávat službu. Naopak budeme činit opatření v součinnosti se samosprávou, aby se změna žádným způsobem neprojevila.

mjr. Mgr. Iva Marková
12.2.2010

vytisknout  e-mailem