Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Chytili je na odcizených kolech

NOVOJIČÍNSKO-Dcera ubližuje své matce 

Situace se natolik vyhrotila, že 46letá matka již nevydržela neustále slovní a fyzické výpady své 23leté dcery a celou věc oznámila novojičínským policistům. Útoky ze strany dcery trvaly již téměř půl roku.

Prověřením skutečností, zjištěním v místě bydliště a dalšími indiciemi jsme rozhodli o vykázání nezbedné dcery z obydlí.  Psychické i fyzické trauma, které matka prožívala a stále prožívá je neúnosné. Jednání dcery mělo stále vzrůstající intenzitu, četnost útoků se stále zvyšovala a tak vyvstala důvodná obava nebezpečnosti jejího jednání vůči životu a zdraví, svobodě a lidské důstojnosti matky.
Celý případ prověřujeme s podezřením ze spáchání přečinu týrání osoby žijící ve společném obydlí.

Kradli kola
V policejní cele skončili dva muži podezřelí ze spáchání několika desítek krádeží jízdních kol.

Ve čtvrtek 10.4.2014 po třetí hodině ranní zastavili hlídkující novojičínští policisté v Šenově u Nového Jičína ujíždějícího cyklistu. Druhého kontrolovali po pár minutách. Oba muže zadrželi s podezřením, že jsou jízdní kola odcizená. Podezření se potvrdilo, a tak oba skončili v policejní cele.

Samotná jízdní kola zcizili zloději ze sklepních prostor domů v Suchdole nad Odrou. Poškození majitelé tak o svá kola nepřišli. Policisté jim je po pár hodinách vrátili.
Jeden ze zadržených mužů, trvale bytem v Ostravě, je podezřelý ze spáchání několika desítek odcizených jízdních kol nejen na území Novojičínska, ale celého moravskoslezského kraje. V současné době by se měl nacházet ve vězení za stejné delikty, pro které již je pravomocně odsouzen. Do vězení však nenastoupil a dopouštěl se dalších krádeží. S ohledem na jeho široké pole působnosti spolupracují na objasnění jeho krádežích policisté z okolních okresů.

Jen za první měsíce letošního roku evidujeme téměř 50 odcizených jízdních kol na území okresu Nového Jičína. Ve většině případů došlo ke krádežím v noční době ze sklepních prostor obytných domů na území měst Nového Jičína a Kopřivnice. Jsou mezi nimi také případy volně odložených neuzamčených kol. Pachatelé vnikali do obytných domů neuzamčenými vchodovými dveřmi a až poté překonávali zámky dveří společných prostor a sklepních kojí. Jen na území města Kopřivnice proběhlo několik bezpečnostních akcí zaměřených na sklepy domů. Hlídkující policisté nadále upozorňují na rizika neuzamčených vchodových dveří nájemníky bytů. Provádějí opakovaně kontroly cyklistů a bazarů se snahou zajistit odcizená kola a vrátit je tak majitelům. Na jednotlivých případech spolupracují s kolegy z okolních měst i okresů se snahou zjistit pachatele těchto krádeží.    

por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí
PIS Nový Jičín

vytisknout  e-mailem