Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Cigarety bez kolků a nelegální pobyt

ÚSTECKÝ KRAJ - Policisté cizinecké policie zastavili auto s nekolkovanými cigaretami a vypátrali nelegálně pobývající cizinku  

Policisté objevili 320 kartonů nekolkovaných cigaret

     Hlídka cizineckých policistů monitorolovala dne 8. 2. 2013 v obci Hora Sv. Šebestiána na Chomutovsku silnici č. 1/7 ve směru do SRN. Krátce po poledni chtěli policisté zkontrolovat osobní motorové vozidlo Škoda Fabia, které sledovali až na náměstí v Hoře sv. Šebestiána. Při kontrole vozidla, které řídil 55letý cizinec, policisté objevili na zadních sedadlech a podlaze 5 kartónových krabic s nekolkovanými tabákovými výrobky, které byly nedostatečně překryty dekou. V zavazadlovém prostoru vozidla pak policisté našli další tři kartónové krabice s cigaretami bez kolku. Každá krabice obsahovala 40 ks kartonů cigaret. Případ si na místě převzali pracovníci Celního úřadu.

Za nelegální pobyt vyhoštění

     Dne 7. 2. 2013 provedla hlídka cizinecké policie pobytovou kontrolu v obci Hora sv. Šebestiána na Chomutovsku. Policisté kontrolovali státní příslušnici Ukrajiny, která předložila cestovní doklad, ve kterém byl vylepen vízový štítek s desetidenní platností v říjnu 2009. Vzhledem k tomu, že 34letá cizinka pobývá na území ČR neoprávněně, byla zajištěna a eskortována na oddělení cizinecké policie. S ženou bylo zahájeno správní řízení ve věci správního vyhoštění a následující den vydáno rozhodnutí o správním vyhoštění s platností na dva roky. Lhůta k vycestování byla stanovena na dvacet dnů.
 

 

por. Šárka Poláčková
18. 2. 2013

vytisknout  e-mailem