Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Cigarety neměly známku

DĚČÍN - Cigarety neměly známku; Krůta ho přišla draho; Auto není trezor po miliónté prvé; Řídil a nesměl 

Přes sto tisíc cigaret různých značek bez platné tabákové nálepky našli rumburští kriminalisté při domovní prohlídce v jedné prodejně ve Šluknově. Skladoval je zde šestadvacetiletý obchodník. Pokud by kuřivo uvedl do oběhu, způsobil by České republice škodu únikem cla a daní ve výši větší než tři sta tisíc korun. Jeho tabák si už asi nikdo nezapálí a hrozba tří let odnětí svobody obviněného prodejce také dvakrát nepotěší.
 
 
Krůta ho přišla draho
 
Tři kilogramy mražených krůtích prsou v hodnotě pěti set korun nakoupil za pět prstů v jednom varnsdorfském marketu šestadvacetiletý lapka. Byl spatřen zaměstnanci obchodu, ale vysmekl se a vyrazil úprkem do ulic. Tam byl místními policisty dopaden dříve, než drůbež stačila rozmrznout. Teď má na krku podezření z opakované krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Za obdobnou lumpárnu už byl totiž trestán. Může očekávat hrozbu až tří let za mřížemi.
 
 
Auto není trezor po miliónté prvé
 
Že auto není trezor, jak hlásá preventivní letáček policie, ještě mnozí řidiči neberou vážně a podceňují rizika krádeží. Jeden z nich tak dal šanci neznámému zloději, když v zaparkovaném vozidle v Benešově nad Ploučnicí ponechal obálku s penězi a mobilní telefon. Nenechavec šanci využil a věci z automobilu odcizil. Způsobil tím řidiči a jeho zaměstnavateli škodu za téměř padesát tisíc korun. Riskuje tak až dva roky kriminálu, pokud bude dopaden. Případu se ujali policisté z Děčína.
 
 
Řídil a nesměl
 
Šestadvacetiletý mladík z Děčínska vzal zákaz řízení motorových vozidel na lehkou váhu. Tak se stalo, že dojel až na místo, kde byl kontrolován policisty. Byla to pro něj zastávka konečná, neboť pravda pochopitelně vyplula na povrch. Za maření výkonu úředního rozhodnutí ho strážci zákona řeší ve zkráceném přípravném řízení. Hrozí mu za to až tři léta odnětí svobody.

 

 

21. 4. 2010
por. Bc. Vojtěch Haňka
tel.: 974 432 207, 724 156 293
e-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem