Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Cihlou na exekutora

Nový Jičín - události 

Napadl exekutora
Prověřujeme oznámení 35letého exekutora, který byl v pátek 23. 3. 2012, fyzicky napaden pro výkon své pravomoci.

Muž ve věku 56let z Bravantic, neakceptoval exekuční příkaz a návštěvu exekutora odmítl přijmout. Vzniklá situace jej natolik rozčílila, že své jednání vystupňoval v agresivní chování, při kterém měl fyzicky napadnout soudního exekutora. Toho měl dvakrát udeřit pěstí do hlavy. Poté s cihlou v ruce důrazně vyhrožoval fyzickou újmou jemu i jeho asistentovi.

Okolnosti tohoto případu jsou stále ve stádiu prověřování. V případě zjištění skutečností, že se tak stalo, hrozí muži za toto jednání, které je kvalifikováno jako přečin násilí proti úřední osobě, až 6 let trestu odnětí svobody.   

Slepě důvěřoval, přišel o 350 tisíc
Prověřujeme oznámení 83letého muže z Oder, kterého doposud neznámí pachatelé systematicky obírali o jeho naspořené peníze. Pod různými legendami od měsíce července roku 2011 jej kontaktovalo v místě jeho bydliště několik osob. 
Poškozený muž jim postupně předal více 350 tisíc korun. Ty důvody byly různé, vyplacení pojistek, nutnost léčení, provedení lékařských zákroků a podobně. Slepě důvěřoval jejich slibům o vrácení půjčených peněz. Doposud však tak neučinili. 

Jednání pachatelů prověřujeme s podezřením ze spáchání přečinu podvodu. Vyšetřování případu je na samém počátku, zjišťujeme osoby – pachatele a okolnosti tohoto jednání.  

Zapálená sláma
S podezřením ze spáchání přečinu poškození cizí věci prověřujeme požár slámy v Suchdole nad Odrou.  V sobotu 24. 3. 2012 po 17 hodině, doposud neznámý pachatel zapálil stoh uložené slámy v objemu 500 balíků.  I přes zásah hasičů se jej nepodařilo zachránit.  Poškozená firma vyčíslila předběžnou způsobenou škodu ve výši 200tisíc korun.

Nový Jičín 26. březen 2012

por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí
PIS Nový Jičín

vytisknout  e-mailem