Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Cíl zloděje - sklepy

TEPLICE - Zmizelo nářadí i jízdní kola; "Vybílený" dům... 

Cíl zloděje - sklepy
    Dvě jízdní kola, dvě plynové bomby, bruska, vrtačka a ruční nářadí. To je lup, který si odnesl zatím neznámý lapka ze sklepních prostor domu v Teplicích. Zloděj během víkendu využil nezajištěných vstupních dveří, vnikl do společných prostor domu a v suterénu se následně vloupal do dvou sklepních místností, odkud věci za necelých 18 tisíc korun odcizil. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže a po pachateli i odcizených věcech intenzivně pátrají.
 
„Vybílený“ dům
     Škodu ve výši 70 tisíc korun způsobil dosud neznámý pachatel, který se v Újezdečku vloupal do rozestavěného rodinného domu. Oznamovatelka po týdenní nepřítomnosti zjistila, že ji zloděj připravil o plynový kotel, zásuvky, vypínače a část elektroinstalace. Policisté případ prošetřují jako přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až pětiletý trest odnětí svobody.
 
Auto není trezor
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Bílině vloupal do zaparkovaného osobního vozidla. Zloděj z auta odcizil pánskou koženou tašku s osobními doklady a finanční hotovostí a sportovní batoh. Poškozený vyčíslil škodu na bezmála šest tisíc korun, pachateli hrozí v případě dopadení za přečin krádeže maximálně dvouleté vězení.
 
Zmizely notebooky i peníze
     Deset notebooků a pokladničku odcizil neznámý zloděj v Teplicích. Koncem minulého týdne se vloupal do provozovny s výpočetní technikou, odkud odcizil elektroniku a pokladničku s 18 tisíci. Celková škoda byla vyčíslena na 67 tisíc korun, případ byl kvalifikován jako přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až pětiletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 18. 6. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem