Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Cílem byly hlavně kolárny

RAKOVNICKO – Policisté přijali několik oznámení. 

Policisté z Obvodního oddělení Rakovník přijali v neděli několik oznámení o vloupání do koláren a sklepů. Všechna vloupání se odehrála v Rakovníku.

Ke všem vloupání došlo pravděpodobně v nočních hodinách ze soboty 10. března na neděli 11. března 2018. Všechna tato jednání dosud neznámého pachatele měla obdobný způsob.

První oznámení přijali policisté v neděli v půl deváté ráno, zbylá byla přijatá během nedělního dne. Neznámý pachatel se vloupal do vícepodlažních domů v ulicích Čs. Legií, Malcova, Dukelských hrdinů, Pod Nemocnicí. Jak již bylo výše uvedeno, způsob vloupání se nijak zvlášť nelišil. Pachatel vnikl nezjištěným způsobem do domu, kde v suterénu blíže nezjištěným způsobem rozlomil cylindrickou vložku zámku, dveře otevřel a vnikl do prostoru kolárny, odkud odcizil jízdní kola. V některých domech se vloupal také do sklepních kójí, odkud se mu podařil odcizit televizor a porcelánové hrníčky.

Celková škoda na poškození byla vyčíslena přibližně na dva tisíce korun, zatímco škoda na odcizených věcech se vyšplhala na téměř dvacet tisíc korun.

Policisté šetří tuto událost jako trestný čin krádež a porušování domovní svobody, za což pachateli v případě dopadení hrozí trest odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.

nprap. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
12. března 2018

vytisknout  e-mailem