Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Bezpečné jaro 2012

V sobotu 28. dubna 2012 proběhla akce „Bezpečné jaro 2012“ v Praze 16 - Radotín, ulici Loučanská, na dětském dopravním hřišti ZŠ Loučanská.  

V sobotu 28. dubna 2012 proběhla akce „Bezpečné jaro 2012“ v Praze 16 - Radotín, ulici Loučanská, na dětském dopravním hřišti ZŠ Loučanská. Pro malé i velké návštěvníky akce bylo připraveno sportovně preventivní odpoledne, zaměřené na bezpečnost v dopravě.  
 
Tuto akci pořádalo Krajské ředitelství policie hlavního města Prahy pod záštitou starosty Městské části Prahy 16, ve spolupráci se ZŠ Praha - Radotín, Městskou policií hlavního města Prahy, BESIPem, Českým červeným křížem, Zdravotní pojišťovnou ministerstva vnitra ČR, Ski Bike Centrem Radotín, Záchranáři Praha o.s. a Aquapalace Praha. 
 
Děti na kolech projížděly po dětském dopravním hřišti, na kterém probíhala výuka bezpečného chování na kole v silničním provozu pod vedením dopravních policistů a strážníků. Pro cyklisty byla také připravena jízda zručnosti a testíky ze základních znalostí silničního provozu z pohledu cyklistů a chodců. Svou výkonnost mohli návštěvníci prověřit na překážkové dráze, kde často soutěžily děti proti rodičům. Zdravotníci z Českého červeného kříže předváděli a učili návštěvníky jednotlivé zásady první pomoci, přistaveno bylo i vozidlo záchranné služby, které si zájemci mohli prohlédnout. S ukázkou výcviku policejních psů přijeli i policisté z oddělení služební kynologie, kteří předvedli zadržení nebezpečného pachatele, policejní psi vyhledali výbušninu, nebo drogy. Aquapalace team měl ve svém stánku připraven pro děti facepainting a klauni z Balónkova divadélko „Křižovatka plná zvířátek“. Účastníci akce si po absolvování všech stanovišť domů odnášeli ceny a upomínkové předměty od jednotlivých organizátorů akce. Každou půlhodinu probíhalo slosování účastnických kartiček o hodnotné ceny, mezi které byly zařazeny například i vstupenky do Aquapalace Praha. Na závěr proběhlo závěrečné losování o hlavní cenu, kterou byla autosedačka pro děti.
 
por. Bc. Michaela Reichertová - 4. května 2012

vytisknout  e-mailem