Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dětský den v Thomayerově nemocnici

Ve čtvrtek 27. května se v areálu Thomayerově uskutečnil již tradiční „Dětský den“, tentokrát s podtitulem „divoký západ“. 

Areál nemocnice se v tento den proměnil v indiánskou vesnici. Lékaři i sestřičky se na jeden den proměnili na kovboje, indiány a bandity. Na jednotlivých stanovištích předváděli návštěvníkům jaké „zázraky“se mohou dít v nemocnici a zábavně a bezbolestně je seznámili s fungováním lidského těla a medicíny.
 
Jedno ze stanovišť bylo zaměřeno také na činnost a fungování policie. Policejní preventisté ve svém stánku testovali znalosti dětí z oblasti dopravy a osobního bezpečí. Hned vedle byli kolegové z Oddělení hlídkové služby OŘ Praha IV., u kterých se návštěvníci seznámili s výstrojí a výzbrojí, kterou policisté používají ve službě. Dopravní policisté na místě prezentovali svou techniku, Zájem návštěvníků vzbudil policejní motocykl a především „postrach neukázněných řidičů“, vozidlo v civilním provedení s radarem. Do atmosféry „divokého západu“ z řad policie nejlépe „zapadli“ kolegové z Oddělení služební hipologie.
 
Akce byla určena pacientům, návštěvníkům nemocnice a především pozvaným žákům z okolních mateřských a základních škol.
 
 
por. Bc. Ladislav Beránek – 2. 6. 2015

vytisknout  e-mailem