Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Číšník zpronevěřil tržbu

Nejdříve policistům uváděl, že byl přepaden a pak se přiznal ke zpronevěře. 

Z trestného činu zpronevěra je podezřelý pětatřicetiletý muž z Nového Jičína. Podezřelý si dne 13. září, jako číšník jednoho novojičínského baru, ponechal z tržby finanční hotovost přes 25 tisíc korun. Tuto částku postupně prohrál ve výherních automatech uvedeného baru. Následně oznámil na policii, že měl být přepaden dvěma mladíky, kteří mu měli tržbu odcizit. Šetřením policistů bylo zjištěno, že si přepadení vymyslel a peníze užil pro svou vlastní potřebu. Trestní stíhání muže je vedeno na svobodě. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.


Stalo se …


Vloupání do chirurgické ambulanci

V době od 11. do 13. září vnikl neznámý pachatel do chirurgické ambulance v Odrách na sídlišti Míru. Z ambulance odcizil plechovou kasičku s finanční hotovostí a počítač v hodnotě 20 tisíc korun. Škoda poškozením skleněné výplň dveří vedoucí do chirurgické ambulance činila pět set korun. Celková škoda pak přesáhla částku 26 tisíc korun. Oderští policisté případ prošetřují jako trestný čin krádeže.


Majitel si vozidlo nalezl na vedlejší ulici

V neděli 13. září oznámil v odpoledních hodinách kopřivnickým policistům místní muž, že mu měl neznámý pachatel odcizit zaparkované osobní motorové vozidlo Škoda Octavia, se kterým parkoval na ulici Kadlačková v Kopřivnici. Téhož dne v podvečer policistům oznámil, že uvedené vozidlo nalezl zaparkované na ulici Školní. Vozidlo bylo nepoškozené, nic nebylo odcizeno a majiteli škoda nevznikla. Policisté téhož dne odvolali pátrání po vozidle.


Vloupání do prodejny potravin

Neznámý pachatel vnikl v nočních hodinách dne 11. září do objektu prodejny smíšeného zboží v Sedlnicích. Pachatel z prodejního pultu odcizil elektrickou pokladnu v hodnotě tisíc korun a drobné mince. Dále odcizil visací zámky z mříží a několik kusů krabiček cigaret různých značek. Celková škoda odcizením přesáhla částku třináct tisíc korun a poškozením dveří prodejny sedm set korun.


Majitelé přišli o svá jízdní kola

Dva případy krádeže jízdních kol šetří v těchto dnech novojičínští policisté.
K prvnímu případu došlo v době od 2. do 12. září v Kopřivnici. Neznámý pachatel v uvedené době ze společné kolárny panelového domu na ulici Pod zahradami odcizil  panské horské jízdní kolo Rock Maschine. Pachatel způsobil majiteli škodu odcizením za deset tisíc korun.
Další případ odcizení jízdního kola se stal ve Studénce na ulici Poštovní. Doposud neznámý pachatel v průběhu dne 12. září vnikl do společné kolárny, ze které odcizil pánské jízdní kolo 4 Ever. Jednalo se o horské jízdní kolo, modré barvy, se žlutým nápisem 4 Ever a v hodnotě 45 tisíc korun.
Policisté oba případy prošetřují jako trestné činy krádeže, a po pachatelích a odcizených jízdních kolech, usilovně pátrají.


Matce vykopl vstupní dveře do bytu

Okolo druhé hodiny odpoledne dne 13. září vnikl přes výslovný zákaz do bytu své matky v Bílovci její 24letý syn. Podezřelý na ulici Havlíčková po vykopnutí vstupních dveří, vnikl do bytu své matky, kde se volně pohyboval a poté z bytu odešel. Mladík na zařízení způsobil Městskému úřadu Bílovec škodu ve výši 4 tisíce korun. Po zadokumentování bude uvedená věc odložena z důvodu nedání souhlasu matky s trestním stíhání svého syna.

vytisknout  e-mailem