Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Cizí chatu navštívil bez pozvání

KROMĚŘÍŽSKO: Poničil vybavení a způsobil značný nepořádek. 

V úterý byli bystřičtí policisté vysláni do chatové oblasti v katastru obce Rusava. Podle oznamovatele tam došlo k vloupání do jedné z chatek.
Prozatím neznámý pachatel se někdy v průběhu uplynulého měsíce zaměřil na chatu, kterou vlastní devětačtyřicetiletá žena. Vylezl na terasu a rozbil okno a vzniklým otvorem vnikl dovnitř. Poté celý rekreační objekt prohledal. Způsobil při tom značný nepořádek. Následně si v kuchyňce připravil a snědl dvě polévky ze sáčku a vypil láhev vína. Ještě před svým odchodem stihl zařízení chaty zdemolovat. Vypáčil a poničil celodřevěné dveře vedoucí do předsíně a rozbil skleněnou výplň dveří obývacího pokoje. Zničil také gramofon, rozbil několik zavařenin, broušené skleničky, mísy, keramické hrnky a další nádobí. Kromě zkonzumovaných potravin v hodnotě okolo sta korun nic neukradl. Zato škoda, kterou způsobil poškozením vybavení, přesáhla částku osm tisíc korun.
Policisté provedli ohledání místa činu a potřebná šetření. Po pachateli, který se dopustil trestných činů krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci, nyní pátrají. V případě dopadení mu hrozí až tři roky vězení.
 
1. března 2012, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem