Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Cizí zavinění soudní pitvy neprokázaly

JABLONEC NAD NISOU - Jablonečtí kriminalisté šetří úmrtí matky a jejího dospělého syna, kteří byli nalezeni v uzamčeném bytě v úterý krátce po poledni. 

Krátce před polednem v úterý 24. února policisté na lince 158 přijali oznámení o tom, že dlouho nebyla viděna žena, která bydlí v bytě v jednom z domů v centru Jablonce nad Nisou. Oznamovatel uvedl to, že ženu měsíc nikdo neviděl, nemohl se jí dovolat a poštovní schránku má celou zaplněnou.
 
Na základě tohoto oznámení policisté provedli prověrky ve zdravotnických zařízeních a v místě jejího bydliště, při kterých zjistili, že by s paní v bytě měl bydlet i její údajně postižený syn. Vzhledem k tomu, že v průběhu tohoto šetření vzniklo podezření, že by se mohla žena i se svým synem nacházet ve svém uzamčeném bytě, přivolali policisté na místo jednotku Hasičského záchranného sboru, aby násilím otevřela vstupní dveře. Po otevření uzamčeného bytu byla uvnitř nalezena dvě mrtvá těla. Jednalo se o 63letou ženu a jejího 28letého syna.
 
K určení příčin smrti obou v bytě nalezených osob byly nařízeny soudní pitvy, při kterých nebyly na těle zemřelých nalezeny stopy násilí. Pitvy tak vyloučily cizí zavinění jejich smrti.
 
Okolnosti, za jakých došlo k úmrtí matky a jejího syna, jsou i nadále předmětem probíhajícího šetření kriminalistů z Oddělení obecné kriminality v Jablonci nad Nisou.
 
 
26. 2. 2015
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem