Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Cizí ženu pustil na toaletu

MOST - Přišel o své úspory; Policie hledá svědky nehody u nemocnice; Okradla příbuznou. 

 S úmyslem okrást seniora zazvonily u bytu 71letého muže dvě ženy s mladou dívkou. Muž jim otevřel a dozvěděl se, že ženy se hodlají nastěhovat do panelového domu a chtějí si dům nejprve prohlédnout. Mezi řečí na chodbě jedna z žen požádala muže, zda si může odskočit na WC. Senior ji pustil do svého bytu a dál se věnoval dalším ženám. Muž po jejich odchodu v obýváku marně hledal mobilní telefon, nevěnoval tomu však pozornost. Myslel si, že někam zapadl. Až po týdnu, když si chtěl vzít peníze, zjistil, že ze dvou míst mu zmizela finanční hotovost vyšší než 40 tisíc korun a krádež peněz ohlásil policii. Ta šetřením zjistila, že dvě ženy byly ve věku kolem 40 let, měly středně dlouhé vlasy tmavé barvy. Třetí byla dívka kolem 16 let a měla též tmavé vlasy. Ženy hovořily česky bez přízvuku.


 

Policie hledá svědky středeční nehody u nemocnice

Dopravní policie hledá svědky dopravní nehody, která se stala v úterý dne 8. října ráno kolem 08.25 hodiny v Mostě. Řidič autobusu MHD č. 30 v tu dobu jel ulicí J. E. Purkyně ve směru od ulice SNP a před odbočkou u nemocnice na parkoviště zpomalil na rychlosti před vyznačeným přechodem pro chodce, neboť v protisměru stála dvě osobní vozidla. Náhle tato vozidla předjelo zatím nezjištěné auto asi červené barvy a řidič autobusu musel prudce zabrzdit. Při tom upadli tři cestující, dvě ženy utrpěly lehké zranění. Policisté v souvislosti se šetřením nehody pátrají po řidiči tohoto automobilu a hledají svědky, kteří by jim mohli sdělit více informací o nehodě. Ti mohou zavolat přímo mostecké dopravní policii na telefon 974 438 265 nebo na linku 158.


 

Recidivista vykradl v Hamru krám

Policie v Mostě obvinila z přečinu krádeže 26letého muže z Litvínova. Podle kriminalistů se měl obviněný v obci Hamr na Litvínovsku vloupat v nočních hodinách do tamní prodejny. Do objektu vstoupil násilím a v obchodě odcizil cigarety různých značek, čokolády a finanční hotovost. Poškozený majitel vyčíslil hmotnou škodu na částku 47 tisíc korun. Několikrát soudně trestaný muž, který se z posledního trestu vrátil loni, je v současné době ve vazební věznici pro jinou trestnou činnost.


 

Příbuzné odcizila peníze a kolo, vloupala se jí do bytu

Záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže a porušování domovní svobody předala mostecká policie 31leté ženě z Mostu. Ta se měla vloupat do bytu své příbuzné v době, kdy v bytě nikdo nebyl. Do domácnosti vnikla za použití násilí poté, co překonala uzamčené dveře. V bytě pak odcizila peněžní hotovost a horské jízdní kolo. Odcizené kolo následně prodala neznámému muži. Peníze utratila pro svoji potřebu.


 

V tramvaji se činili zloději, zmocnili se mobilu a peněženky

Policie v Mostě a v Litvínově šetří krádeže, které se staly v tramvajích mezi Mostem a Litvínovem. První se stala minulý týden, kdy neznámý poberta využil u Záluží nestřeženého okamžiku a bez násilí odcizil ze sedadla polně položený mobilní telefon. Poškozená slečna utrpěla hmotnou škodu ve výši 6 000 korun. Druhý případ se stal v pátek. Zatím neznámý lapka v tramvaji při cestě z Mostu do Litvínova ukradl mladému muži z kapsy mikiny peněženku s finanční hotovostí a platební kartou.


 

V herně zpronevěřila 193 tisíc korun

Mostecká policie obvinila v těchto dnech 29letou ženu z Litvínova ze spáchání přečinu zpronevěry. Obviněná měla pracovat v jedné sázkové kanceláři v Mostě a ve dvou případech měla zpronevěřit finanční částky. Jednou jí chybělo v tržbě 26 tisíc korun a podruhé zpronevěřila 167 tisíc korun. Policie obviněnou stíhá na svobodě. Za tento přečin může soud uložit až pětiletý trest odnětí svobody.


 


nprap. Ludmila Světláková

Most 9. 10. 2013


 

 

vytisknout  e-mailem