Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Cizího muže objímala

MOST - Pak ho okradla; Štědrost se seniorce nevyplatila; Policie rozdávala reflexní vesty. 

Mostečtí kriminalisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže 28leté ženě z Mostu. Ta měla druhý týden v únoru v jedné mostecké herně odcizit v pozdně nočních hodinách přítomnému muži z kapes mobilní telefon a klíče od bytu. Žena si k muži ke stolu přisedla a poté ho měla objímat po těle. Při tom mu z kapsy vytáhla pouzdro s osobními doklady. Muž to ale zjistil a žena mu doklady vrátila. Vzápětí však zjistil, že mu chybí i mobilní telefon a klíče. Obrátil se s podezřením na ženu, ta však najednou rychle z herny spěchala. Odcizené věci nebyly zajištěny, po mobilu policisté nadále pátrají. Poškozený vyčíslil škodu na částku 4 500 korun. Ženě hrozí v případě uznání viny až tříletý trest odnětí svobody.

 

Štědrost se seniorce nevyplatila
Okradena neznámým mužem byla včera jedna seniorka z Mostu. Tu neznámý požádal kolem 12. hodiny na parkovišti za Bussines centrem v Mostě o peníze. Žena se rozhodla, že mu nějaké dá a poté co mu předala bankovky, muž jí sáhl do peněženky a drze si vzal další peníze. Poté z místa odešel. Okradená žena se obrátila na policii, která se nyní případem krádeže na osobě zabývá.

Policie v souvislosti s tímto případem znovu apeluje na občany, zejména staršího věku, aby na ulici nereagovali na žádosti různých lidí byť o malé peníze, neboť většinou těmto žadatelům jde o to, aby získali něco navíc, i když nečestným způsobem. Je lepší žádosti takových osob ignorovat, a pokud jsou neodbytné, požádat o pomoc kolemjdoucí nebo přivolat policii.

 

Řidiči měli pozitivní testy na drogy
Hlídka mosteckých policistů kontrolovala o víkendu na mosteckém sídlišti Výsluní řidiče osobního vozidla Suzuki a provedla u něj dechovou zkoušku na alkohol, která byla negativní. Pozitivně vyšel následně test na jiné návykové látky a ukázal na amfetamin. Řidič se podrobil lékařskému vyšetření a odběru biologického materiálu. Policisté 38letému motoristovi sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Pozitivní test na canabis měl další z kontrolovaných řidičů. Hlídka ho zastavila odpoledne v ulici P. Jilemnického a provedla test na návykové látky. Následně byla řidiči další jízda zakázána a od policie si 30letý Mostečan převzal záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

Policie rozdávala opět reflexní vesty
Včera v podvečerních hodinách proběhla dopravně preventivní akce. Při ní policisté kromě jiného zjišťovali i to, zda mají řidiči v povinné výbavě i reflexní vestu. Hlídky v Mostě během této akce zastavily ke kontrolám celkem 27 motorových vozidel a zjistily pět dopravních přestupků. Jedna osoba nebyla připoutána, v jednom případě nebyl použit zádržný systém, pokutu vyinkasoval i jeden chodec. Všichni řidiči měli ve své výbavě reflexní vestu a další pro spolujezdce získali od policistů, neboť i bezpečnost spolujezdce při mimořádných událostech na silnicích je též důležitá a užití reflexní vesty spolujezdcem je preventivním opatřením k zajištění dobré viditelnosti.

Preventivní akce v Mostě je součástí celorepublikového projektu Ředitelství služby dopravní policie ve spolupráci s Českou kanceláří pojistitelů, jehož hlavním cílem je zvyšování viditelnosti účastníků silničního provozu

 

nprap. Ludmila Světláková
Most 28. února 2017

Odkazy do noveho okna

dopravní akce

dopravní akce 

Detailní náhled

předání vesty

předání vesty 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem