Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Cizina zasahovala

Jižní Čechy- úspěšní policisté zjistili převážně maření úředních rozhodnutí 

Dne 9. prosince 2009 policisté českobudějovické služby cizinecké policie prováděli úspěšné kontroly, které odhalily prohřešky českých i cizích státních příslušníků. V Týně nad Vltavou zajistili cizince, který byl zcela bez dokladů totožnosti. Šetřením bylo zjištěno, že jde o 40 – letého Ukrajince, který na území České republiky přicestoval dne 31.1.2007 na platný cestovní doklad s platným vízem. Dne 5.12.2007 mu bylo uděleno správní vyhoštění na 2 roky, cizinec však ve lhůtě, která byla stanovena do 5. 12.2007, nevycestoval. Muž tedy od 19.12.2009 mařil úřední rozhodnutí a vykázání.
Další hříšník byl odhalen při silniční kontrole v obci Krasejovka, kde policisté cizinecké policie prováděli schengenskou kontrolu za pomoci technického vybavení schengenbusu. Zde kontrolovali osobní automobil zn. Mercedes. Řidič vozidla se po zastavení dal na útěk. Po dopadení 30 – letý český řidič nemohl prokázat svou totožnost a tak jej policisté předvedli na služebnu. Šetřením bylo zjištěno, že tento muž má vyslovený zákaz všech motorových vozidel dnem 5.02.2009. Nyní jsou s mužem prováděny další úkony v trestní řízení maření úředního rozhodnutí.
Na kontrolované ubytovně v Písku policisté vypátrali 34 – letého českého státního příslušníka, na kterého byl vydán příkaz k zatčení. Muž byl eskortován k provedení nezbytných opatřeních. Po provedení těchto opatřeních byl muž na základě pokynu soudce Okresního soudu v Sokolově propuštěn ještě téhož dne.

vytisknout  e-mailem