Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Cizince napadli elektronickým paralyzérem

MOST - Policie hledá dva útočníky; Z kamionu plného Hond zloděj ukradl z jedné kola 

 Případem výtržnictví a poškození cizí věci se zabývají mostečtí policisté. K incidentu došlo v sobotu dne 3. března kolem 16.35 hodiny v ulici Albrechtická v Mostě na parkovišti za objektem prodejny Obklady-dlažby. Poškozený 32letý muž byl na místě napaden dvěma neznámými muži u svého vozidla. Jeden z pachatelů na muže zaútočil elektronickým paralyzérem, kterým ho několikrát zasáhl. Když muž nebyl zcela paralyzován, tak ho druhý pachatel udeřil několikrát kovovou tyčí. Na místě po silnici projíždělo v tu dobu osobní vozidlo a útočníci utekli. Poškozený utrpěl lehké zranění, se kterým vyhledal lékařské ošetření. Při použití elektronického paralyzéru mu byl poškozen oděv. Následně napadený zjistil, že má u svého vozu značky Mercedes propíchnuté pneumatiky. Policie hledá svědky, kteří si v ulici Albrechtická sobotního incidentu všimli a mohli by poskytnout jakoukoliv informaci, nechť zavolají na linku 158. Hledáme i řidiče blíže nezjištěného vozidla bílé barvy, který kolem 16.35 hodiny ulicí projížděl a zřejmě útok viděl, aby se policii přihlásil. K popisu pachatelů policie zjistila následující informace – muž s paralyzérem byl asi 30letý, vysoký 170cm, oválného obličeje, silné postavy. Na sobě měl mikinu a přes hlavu kapuci. Vypadal zanedbaně. Druhý, který napadl poškozeného tyčí, byl stejně stár, vysoký 180 cm, štíhlé postavy. Na sobě měl tmavé oblečení.


 

Ukradl snowboard, doma tvrdil, že je kamarádův

Mezibořští policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže 24letému muži z obce na Litvínovsku. Ten měl v únoru odcizit z výklenku před restaurací pod sjezdovkou volně odložený a nezajištěný snowboard. Nechal ho tam jeden lyžař poté, co si chtěl po večerním lyžování odpočinout a občerstvit se. V jednom okamžiku však zapomněl bedlivě odloženou věc kontrolovat a lapka toho využil. I on byl v restauraci a při odchodu si u dveří odloženého snowboardu všiml. Rozhodl se bez váhání, že si ho vezme a lup odnesl domů. Příbuzným namluvil, že ho dostal od kamaráda, a že si ho pravděpodobně od něj zakoupí. Lež vyšla najevo již za pár dnů. To už policisté obvodního oddělení v Meziboří provedeným šetřením odhalili, kdo je podezřelým z krádeže a v bytě pachatele pak odcizenou věc zajistili. Lup v hodnotně čtyři tisíce korun byl vrácen poškozenému lyžaři.


 

Pod Bořní někdo ukradl z nové Hondy všechna kola, auto bylo na kamionu

Nepříjemné překvapení čekalo řidiče nákladního kamionu značky Mercedes s vlekem. Vozidlo rozváželo nové osobní automobily tovární značky Honda a mělo namířeno do autosalonu v ústeckém kraji. Jeho osádka zastavila v úterý večer na odstavném parkovišti pod kopcem Bořeň u Bíliny a ve vozidle přenocovala. Toho využil neznámý zloděj, který na vleku odcizil z jednoho vozidla čtyři Alu kola i s pneumatikami. Zloděj nebo zloději pracovali tiše, protože osádku žádný hluk nevzbudil. Auto pak lapkové postavili na plastové klíny, které jsou součástí návěsu a slouží k zabezpečení nákladního vozidla proti rozjetí. Řidič krádež kol z vozu oznámil ráno ve středu mostecké policii a hmotnou škodu vyčíslil na částku 40 tisíc korun.


 


 

Vandal poničil auto během půl hodiny

Neznámý poberta v úterý na parkovišti u nákupního centra Tesco v Mostě poškodil zde zaparkovaný automobil. Vůz značky Dácia na místě stál asi jen půl hodiny, a když se jeho majitel k vozidlu vrátil, zjistil, že mu někdo neznámo čím poškodil zámek u předních dveří. Poškozený odhadl hmotnou škodu na částku 14 000 korun a poškození cizí věci oznámil mosteckým policistům.


 

Na úterních trzích kdosi okradl nakupující

Cukrovinky v úterý odpoledne nemohla zaplatit jedna žena z Mostu. Neměla čím. Ten den navštívila tradiční úterní trhy, které se konají v centru města Mostu na ulici Budovatelů. Mostečanka si vybírala zboží v době, kdy na místě bylo poměrně hodně nakupujících. Když chtěla zaplatit, zjistila, že nemá peněženku. Tu měla uloženou v nijak nezajištěné kapse kabátu. Šikovný lapka se jí zmocnil, aniž by okradená něco postřehla. V momentu přišla o doklady a peníze. Krádeží na osobě se zabývají mostečtí policisté. Policie v souvislosti s tímto případem opětovně nabádá občany, aby si v místech větší koncentrace osob více hlídali svá příruční zavazadla a nedávali zlodějům šance na lehký zisk.


 

Odložená kabelka přilákala zloděje

Jen pět minut stačilo neznámému zloději, aby z auta ukradl dámskou kabelku. Tu si včera na předním vozidle zanechala jedna Mostečanka, která si šla něco zařídit. Auto stálo zaparkované na silnici v centru města Mostu. Když se žena ke svému vozidlu krátce před 17. hodinou vrátila, zjistila, že sedadlo je prázdné. Lapka stihl v krátkém okamžiku kabelku z vozu ukrást, aniž by při vniknutí do auta použil násilí. Poškozená žena tak přišla o doklady, finanční hotovost, brýle a další věci, vše v hodnotě tisíc korun. Případ krádeže nahlásila mosteckým policistům.


 

Zapomnětlivost ho stála mobil a peněženku

O svoji peněženku a mobilní telefon přišel jeden mladý muž z Chomutovska. V jedné mostecké instituci si při hygieně odložil na zásobník papírů svůj mobil a portmonku. Při odchodu na své věci však zapomněl. Vzpomněl si asi po půl hodině, ale bylo již pozdě. Nějaký přičinlivec si nález ponechal. Poškozený věc ohlásil mostecké policii a odhadl, že mu krádeží aparátu a peněženky s finanční hotovostí, doklady a platební kartou vznikla škoda ve výši osmi tisíc korun.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 8. března 2012


 

vytisknout  e-mailem