Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Cizince okradli na nádraží

BŘECLAVSKO: Zloděj daleko neutekl a odcizený notebook raději odhodil. 

Břeclav - Policisté šetří případ okradeného cizince, který se odehrál v těchto dnech na břeclavském nádraží. Celý incident se začal odvíjet pomalu a nenásilně. Osmapadesátiletý Američan cestoval z Prahy do Bratislavy a omylem vystoupil již ve stanici Břeclav. Když zjistil, že udělal chybu, nezbývalo mu nic jiného, než počkat na další rychlík.

V době, kdy k nástupišti přijel vlak, cizinec začal nastupovat i se zavazadly, které měl u sebe. V ruce nesl kufr a přes rameno měl přehozený batoh s notebookem a fotoaparátem. Na schodech ucítil, že se mu nějaký muž snaží s vytažením kufru pomoci a další cestující se „nalepil“ těsně za něj. Když postupoval uličkou do kupé, ucítil, že mu z batohu někdo vytahuje věci. Otočil se a zahlédl muže, který sebral notebook i chtěl odcizit také fotoaparát. Cizinec si foťák naštěstí uchránil, ale zloděj s přenosným počítačem se dal na útěk. Stejně tak se vytratil i druhý muž, který mu předtím pomáhal ochotně vynášet kufr do vlaku.
Díky všímavým kolemjdoucím, kteří viděli, že okradený muž volá o pomoc a snaží se dohonit zloděje, se rozjela rychlá akce. Někteří zavolali na policii a jiní se za pachatelem vydali. Když zloděj zjistil, že se situace začíná přiostřovat, odhodil notebook a vyběhl z nádraží.
Policejní hlídky však získaly podrobný popis. Netrvalo dlouho a jedna z nich dopadla 28letého muže z Polska na ulici Sokolská. Okamžitě putoval na policejní služebnu, kdy v současné době probíhají úkony trestního řízení. O zadržení byla vyrozuměna státní zástupkyně a celá událost je nadále v šetření. Policisté se samozřejmě snaží ustanovit i komplice, který se na krádeži také podílel. Pro doplnění zbývá dodat, že hodnota věcí, po kterých zloděj zatoužil, je stanovena přes 46 tisíc korun.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 13. června 2014
 

vytisknout  e-mailem