Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Cizince okradli o peníze

TEPLICKO - Téměř tři sta tisíc pak prohráli v automatech; Kradl zeleninu... 

Okradli cizince

     Policisté dopadli zloděje, kteří začátkem června okradli jednoho z lázeňských hostů. Na policii se tehdy obrátil cizinec, kterému někdo vnikl oknem do bytu a z kufru, kde měl schovanou finanční hotovost, mu odcizil eura a další peníze v celkové hodnotě téměř tři sta tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody a začala typická „mravenčí“ práce policistů, kteří po několika týdnech zadrželi dva muže ve věku 27 a 18 let, které z vloupání podezírali. U výslechu se oba k činu přiznali, jeden z pachatelů totiž poškozeného znal, a protože věděl, kde si schovává peníze, vzal si na pomoc komplice a šli muže okrást. Získané peníze si rozdělili a celou částku pak prohráli v automatech. Oba byli obviněni z přečinů, za které jim s ohledem na výši způsobené škody hrozí až pětileté tresty odnětí svobody.

 

Kradl zeleninu

     Až tři roky svobody může strávit ve vězení 25letý recidivista, který je podezřelý z krádeže zeleniny. V červnu se majiteli zahrady v Duchcově začal z pozemku ztrácet česnek, okurky a papriky. Na zahradu proto umístil foto past, která ve dvou případech zachytila zloděje při činu. Poškozený, kterému zloděj způsobil škodu přes třináct set korun, se pak obrátil na policisty, kteří díky dobré osobní znalosti na fotografiích podezřelého poznali. U výslechu se sice k případu odmítal vyjádřit, nicméně snímky hovořily za vše, proto mu policisté sdělili podezření z přečinu krádeže, na soud bude čekat na svobodě.

 

Přišel o mobil

     O mobilní telefon přišel mladík, který byl stanovat u vodní nádrže Barbora. V nočních hodinách mu někdo v nestřežené chvíli mobil vytáhl z batohu, škoda byla vyčíslena na dvanáct tisíc korun. Policisté případ prověřují jako přečin krádeže a po pachateli, kterému hrozí až dvouleté vězení, nyní pátrají.

 

 

12. 7. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem