Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Cizinci neměli povolení k zaměstnání

Karlovarsko - v průběhu součinnostní bezpečnostní kontrolní akce JARO byli policisty ICP Karlovy Vary a pracovníkem - specialistou oddělení trhu práce Úřadu práce v Sokolově kontrolováni na stavbě dva cizinci, státní příslušníci Ukrajiny, kteří neměli povolení k zaměstnání. 

            V noci z pátku na sobotu  proběhla součinnostní bezpečnostní kontrolní akce policistů oblastního ředitelství Služby cizinecké policie Plzeň v teritoriu Inspektorátu cizinecké policie Karlovy Vary. Činnost policistů  byla zaměřena na kontrolu dodržování povinností cizinců podle zákona o pobytu cizinců na území ČR, dále na dodržování zákona o zaměstnanosti, vyhledávání pachatelů trestných činů, odhalování, oznamování a projednávání přestupků ve vymezeném rozsahu.
            Během akce, které se zúčastnili i tři policisté ze spolkové republiky Německo, bylo zkontrolováno celkem 437 osob, 230 vozidel. Policisté zjistili dohromady 69 přestupků, za které uložili blokové pokuty v celkové hodnotě  45.700,- Kč.
            V průběhu součinnostní bezpečnostní kontrolní akce JARO byli policisty ICP Karlovy Vary a pracovníkem - specialistou oddělení trhu práce Úřadu práce v Sokolově kontrolováni na stavbě dva cizinci, státní příslušníci Ukrajiny. Ti zde prováděli stavební práce. Cizinci nebyli schopni předložit povolení k zaměstnání. Policisté je na místě zajistili a zahájili s nimi řízení o správním vyhoštění. Oba muži obdrželi  rozhodnutí o správním vyhoštění na dobu 2 let.
            Na odstavném parkovišti v obci Odrava kontrolovali policisté muže. Po lustraci v evidencích zjistili, že je veden v celostátním pátrání , protože na něj Krajský soud Ostrava vydal příkaz k dodání do výkonu trestu. Policisté muže české státní příslušnosti zadrželi a poté byl hlídkou inspektorátu cizinecké policie Cheb eskortován do věznice Ostrov.
 
                                                                                                                                                             por. Mgr. Pavla Lohrová

vytisknout  e-mailem