Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Cizinci neplatili státu daně

LOUNY – Krácení daní, Vloupání do trafostanice, Zpronevěra 

Krácení daní
V průběhu dubna a května 2011 provedli policisté hospodářské SKPV ÚO Louny ve spolupráci s finančním úřadem, živnostenským úřadem a celním úřadem kontrolní akci na Žatecku zaměřenou na zjištění dodržování živnostenských zákonů. Na základě této akce bylo zjištěno, že třináct cizinců podnikajících v Žatci, kteří mají vystavena živnostenská oprávnění k provozování živnosti na území ČR, vědomě porušují živnostenské zákony a zákony daňové. V současné době si již tři cizinci převzali usnesení o zahájení trestního stíhání a proti dalším deseti jsou vedeny úkony trestního řízení. 
Jednou z obviněných je 35ti letá obviněná, která si dne 29. 6. 2011 převzala usnesení o zahájení trestního stíhání dle § 160/1 trestního řádu pro trestný čin zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění, kterého se dopustila tím, že jako daňový subjekt se sídlem podnikání v Žatci, v období od listopadu 2010 do současné doby, řádně nevedla své účetnictví v souladu s platným zákonem, ač tomu byla ze zákona povinna. V účetnictví daňového subjektu nelze dohledat pokladní deník, jakýkoli doklad o příjmech (tržbách), chybí evidence majetku, zásob a zboží na prodejně. Hodnoty použité z účetních dokladů se neshodují s hodnotami uvedenými v účetnictví. Obviněná jednala s úmyslem zkreslit své údaje v účetnictví, nevedla řádně doklady sloužící k přehledu a o stavu hospodaření a majetku.
 
Vloupání do trafostanice
V době od 16. 6. do 30. 6. 2011 odstranil dosud neznámý pachatel visací zámek na plechových dveřích u trafostanice v obci Dubčany a následně poškodil dva transformátory, ze kterých odcizil měděné cívky a transformátorový olej. Tímto svým jednáním způsobil škodu ve výši 420 150 Kč, čímž mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.
 
Zpronevěra
Obviněná si dne 30. 6. 2011 převzala usnesení o zahájení trestního stíhání dle § 160/1 trestního řádu pro trestný čin zpronevěry, kterého se dopustila tím, že v době od 1. 1. do 12. 4. 2011 jako zaměstnankyně baru v Lounech, úmyslně navýšila vydanou částku u výherního automatu a rozdíl mezi skutečně vyplacenou částkou a úmyslně zkreslenou částku si ponechala pro svou vlastní potřebu. Dále si bez vědomí majitele z tržby ponechala peníze a vytvořila nesrovnalosti ve skutečném stavu zboží. Svým jednáním způsobila škodu ve výši 14 603 Kč.
  
por. Ing. Tomáš Krupička
Louny, 1. 7. 2011

vytisknout  e-mailem