Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Cizinci převáželi nekolkovaný alkohol

Bohumín - dalších 390 litrů nekolkovaného alkoholu zajistili policisté cizincům při pobytové kontrole 

V pondělí 16. listopadu při pobytové kontrole v Bohumíně nalezli pracovníci Inspektorátu cizinecké policie Chotěbuz ve třech automobilech větší množství alkoholu, který nebyl opatřen ochrannými známkami.

První případ policisté zjistili v 10:20 hodin na ulici Čáslavská. Po kontrole dokladů devětačtyřicetiletého cizince, který na našem území pobýval legálně, si policisté nechali otevřít zavazadlový prostor. Zde bylo uloženo 110 litrových láhví alkoholu různých značek, které nebyly opatřeny ochrannými známkami. Jelikož se jednalo o větší množství neoznačeného lihu, policisté neprodleně kontaktovali pracovníka Celního úřadu Karviná, který si na místě nekolkovaný líh převzal a cizince podezřelého ze spáchání přestupku podle ustanovení zákona o povinném značení lihu převezl k sepsání protokolu.

Během půl hodiny kontrolovali policisté stejného inspektorátu dalšího cizince, tentokrát na ulici Osvoboditelů. Devětatřicetiletý muž měl v zavazadlovém prostoru automobilu uskladněno dokonce 170 litrů neoznačeného alkoholu různých značek. Také tohoto cizince a zajištěný líh si na místě převzal přivolaný pracovník celního úřadu.

Další cizinec, kterého policisté na ulici Osvoboditelů kontrolovali a v jehož osobním autě nalezli 110 litrů nekolkovaného lihu, byl pro ně už známou osobou. Jednalo se devětačtyřicetiletého muže z prvního případu. Muž a alkohol opět skončili v rukou celníků.

Při této pobytové kontrole policisté sice nezjistili žádné porušení zákona o pobytu cizinců, ovšem během hodiny zajistili zboží, u kterého předběžný únik na spotřební dani celníci vyčíslili ve výši 79 000,- Kč.

 

vytisknout  e-mailem