Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Cizinci prodávali napodobeniny známých značek

Český Krumlov – Kriminalisté je obvinili z trestného činu porušení práv k ochranné známce. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Celkem tři cizinci byli v těchto dnech obviněni z trestného činu porušení práv k ochranné známce a jiným označením. Jedná se o dva případy z Českokrumlovska, které byly odhaleny v tomto roce.
 
V prvním případě českokrumlovští kriminalisté, specialisté na hospodářskou trestnou činnost, obvinili mladého cizince (27 let) z jedné asijské země, který od května do srpna skladoval, nabízel a uváděl do oběhu více než 1200 kusů nejrůznějšího zboží neoprávněně označeného napodobeninami ochranných známek, které požívají ochrany na území České republiky. Cizinec svoji protiprávní činnost uskutečňoval v pronajatých prostorech v přízemí jednoho domu ve Studánkách na Českokrumlovsku. Svým zákazníkům nabízel bundy, kabelky, kalhoty, mikiny, pásky, spodní prádlo, brýle, peněženky, ale také obuv, čepice či šátky. Majiteli ochranných známek způsobil škodu za téměř 3 000 000 korun.
 
Stejné obvinění si vyslechli další dva cizinci (33 a 43 let) také z Asie. Ti od března do června tohoto roku na ve svém stánku na tržnici ve Vyšším Brodě skladovali, nabízeli a uváděli do oběhu více než 800 kusů zboží, které bylo neoprávněně označené napodobeninami ochranných známek požívajících ochrany na území České republiky. Jednalo se především o oblečení a doplňky. Škoda, kterou napáchali, dosáhla bezmála 2 000 000 korun.
 
Všichni obvinění jsou stíháni na svobodě. Kriminalisté se oběma skutky nadále intenzivně zabývají.
 
por. Ing. Štěpánka Uhlířová, pisjc@mvcr.cz
12. prosince 2012

vytisknout  e-mailem