Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Cizinec chtěl padělaný řidičský průkaz vyměnit za český

BEROUNSKO – Nyní hrozí řidiči kamionové dopravy až tříletý pobyt za mřížemi. 

Osmačtyřicetiletý muž cizí národnosti si opatřil padělaný řidičský průkaz, který pak předložil na úřadu kvůli výměně za český. K tomu ale nedošlo a místo českého řidičského průkazu si převzal od kriminalistů obvinění.

Na základě zjištěných skutečností a jejich veškerých prověření komisařka služby kriminální policie a vyšetřování zahájila proti muži trestní stíhání a obvinila ho ze spáchání trestného činu padělání a pozměnění veřejné listiny.

Tohoto se dopustil tím, že v blíže nezjištěnou dobu si 48letý muž, jakožto řidič kamionu, obstaral ve své zemi padělaný řidičský průkaz, který poté předložil na hořovickém úřadu kvůli výměně za český řidičský průkaz. Hlídka cizinecké policie následnou kontrolou dokladu zjistila, že tento není pravý a proto byl postoupen k odbornému posouzení o pravosti. Dle vypracovaného odborného závěru bylo potvrzeno, že řidičský průkaz je padělaný, přičemž se jednalo o velice zdařilý padělek.

Osmačtyřicetiletému muži hrozí v případě pravomocného odsouzení trest odnětí svobody až na tři roky nebo zákaz činnosti.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
21. listopadu 2023

vytisknout  e-mailem