Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Cizinec kradl v Česku naftu

LIBEREC - Půjde za to před soud. 

Krádeže pohonných hmot jsou stále velice aktuální trestnou činností. Bylo tomu tak loni a s podobnými případy se již setkáváme i letos. Ne vždy se však podaří pachatele odhalit.

To ovšem není případ frýdlantských policistů, kterým se to díky všímavému občanovi podařilo. O uplynulém víkendu vyjížděli policisté na základě upozornění do ulice Komenského, kde byl spatřen muž pohybující se v noční době poblíž pracovního stroje - bagru. 

Když policejní hlídka přijížděla do zmíněné ulice, dal se neznámý muž na útěk. Daleko však neutekl -  policisté ho zadrželi a záhy také zjistili, proč před nimi utíkal. U bagru totiž zajistili více jak desítku nádob, které byly plné nafty. Tu odčerpal ze zaparkovaného bagru. Díky všímavému občanovi a rychlému zásahu policistů se mu nepodařilo nádoby s naftou odklidit a odvézt, a tak se více jak dvě stě odčerpaných litrů vrátilo zpět majiteli. 55letého muže - cizince - policisté zadrželi a umístili do policejní cely.

Frýdlanstkých policistům se podařilo protiprávní jednání 55letého cizince do 48 hodin zadokumentovat a ve zkráceném přípravném trestním řízení mu sdělili podezření z krádeže. Dnes byl podezřelý muž z policejní cely eskortován k soudu, kde by si měl vyslechnout trest za krádež nafty a způsobení více jak osmitisícové škody.
 

Statistika případů:
V roce 2012 řešili policisté v Libereckém kraji 190 případů krádeží pohonných hmot. Za letošní leden bylo těchto případů nahlášeno 25. K dnešnímu dni (12. 2. 2013) evidujeme 35 případů.



mjr. Bc. Vlasta Suchánková
12. 2. 213

vytisknout  e-mailem