Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Cizinec měl 4 promile alkoholu v dechu

MOST - Řídíl vozidlo, hlídka ho zastavila kvůli dopravnímu přestupku; Kamaráda napadl pěstmi; Ukradl 24 šamponů.  

 Z prodejny vzal 24 šamponů, na ulici je prodal

Mostečtí policisté díky osobní znalosti odhalili pachatele, který se minulý týden v nočních hodinách na sídlišti Zahradní v Mostě vloupal do jedné prodejny. Dlažební kostkou u dveří rozbil skleněnou výplň a otvorem poté vnikl do objektu. Uvnitř odcizil různé drogistické zboží v hodnotě 1 400 korun. Poté odešel a odcizené zboží prý rozprodal na ulici náhodným lidem. Majiteli prodejny zanechal další škodu ve výši 4 000 korun poškozením dveří. Za krádež byl již odsouzen k nepodmíněnému trestu. Policie ho obvinila z přečinu krádeže.


 

Odsouzeným se nechtělo do vězení

Do vězení se zřejmě nechtělo 36letému muži z Litvínova. Již v dubnu si řádně převzal písemnost o nástupu k výkonu trestu, ale do současné doby bez závažného důvodu do vězení nenastoupil. Policisté obvodního oddělení v Litvínově mu sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Muž byl následně eskortování do vězení. I další muž je podezřelý ze stejného přečinu. Muž ve věku 51 let z obce na Litvínovsku převzal od soudu výzvu k nástupu trestu odnětí svobody nejpozději do konce dubna, což neučinil.


 

Napadl kamaráda pěstmi kvůli poškozené zdi

Policie v Hamru sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví 23letému muži z Litvínovska. Ten měl v jedné obci na místě veřejně přístupném napadnout v odpoledních hodinách svého kamaráda, který byl u něj na návštěvě spolu se svou přítelkyní. Jenže podezřelý se nepohodl se ženou a ta odešla z bytu následována svým přítelem. Muž v bytě pak uslyšel ránu a na chodbě našel poškozenou zeď. Druhý den viděl venku svého kamaráda a vytkl mu poškozenou zeď. Došlo k hádce a strkanici, nakonec podezřelý dal kamarádovi několik ran pěstí. Poškozený vyhledal lékařské ošetření a zranění si léčil několik dnů.


 

Řidič měl 4 promile alkoholu v dechu, policie mu zadržela řidičský průkaz

Hlídka obrnických policistů v rámci výkonu služby zastavila tento týden v noční době ke kontrole osobní vozidlo v obci Braňany, jehož řidič nerespektoval dopravní značku a vjel do jednosměrné ulice. Policisté s ohledem na jeho chování pojali podezření, že řidič je pod vlivem návykové látky a provedli u něj dechovou zkoušku na alkohol, která byla opakovaně pozitivní. Policisté řidiči další jízdu zakázali a zadrželi mu řidičský průkaz. Cizinec skončil v policejní cele. Po vystřízlivění mu obrnická policie sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.


 

Vandal poškodil reklamní poutač fitness klubu

Případ poškození cizí věci vyšetřuje od tohoto týdne mostecká policie. Zatím neznámý poberta poškodil u jednoho komerčního objektu reklamní poutač jedné mostecké posilovny. Vandal poškozené firmě svým jednáním způsobil hmotnou škodu ve výši 10 000 korun.


 

Pyrotechnik v poli za obcí zneškodnil tři granáty

Policie na lince 158 přijala oznámení od pracovníka archeologického ústavu o nálezu granátů v poli poblíž obce Mariánské Radčice. Jde o předpolí dolu Bílina. Na místo byli přivoláni pyrotechnici ústecké policie, kteří nalezenou munici na místě zlikvidovali. Šlo o tři granáty do protiletadlových kanónů z doby II. světové války a tři torza granátů.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 27. května 2015


 

vytisknout  e-mailem