Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Cizinec potrestán za neznalost zákona

České Budějovice - dne 16. dubna 2009 obdržel rumunský státní příslušník rozhodnutí o správním vyhoštění z území ČR na dobu 10 let. 

     Při kontrole jednoho z nočních podniků policisté odboru specializovaných činnosti oblastního ředitelství služby cizinecké policie v Českých Budějovicích prověřovali státního příslušníka Rumunska, který se podle policejních evidencí zdržoval na našem území neoprávněně. Již v září roku 2005 bylo cizineckou policií v Mikulově ve správním řízení rozhodnuto o jeho vyhoštění z území České republiky na dobu 5 let.
     Muž byl na základě těchto skutečností zajištěn pro podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a bylo s ním zahájeno správní řízení, ve kterém bylo rozhodnuto o jeho vyhoštění z území České republiky na dobu 10 let. Cizinec byl zajištěn do záchytného zařízení pro cizince, odkud bude předán policejním orgánům Rumunska.
     Přesvědčení muže o tom, že občané Evropské unie nemusí dodržovat ustanovení zákona o pobytu cizinců bylo mylné, a proto byl z území České republiky policejním orgánem opět vyhoštěn.

vytisknout  e-mailem