Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Cizinec přišel o vozidlo

TRUTNOVSKO - Na parkovišti škodil zloděj 

Na výlet do České republiky nebudou v dobrém vzpomínat cizinci, kteří navštívili horské středisko, kam přijeli za odpočinkem a prohlédnout si krásy Krkonoš.
Dosud nezjištěný pachatel škodil na parkovišti Špindlerovy boudy ve Špindlerově Mlýně. Ze středy na čtvrtek 15. 9. 2011 odcizil osobní motorové vozidlo značky BMW 318, registrační značky DD-RW 198 (D). Vozidlo mělo ve výbavě CD přehravač s navigačním systémem BMW, střešní anténu, střešní okno, letní pneumatiky, sedačky látkové, šedé barvy, bylo bez tažného zařízení. Majitel měl v automobilu povinnou výbavu a dva páry turistických holí značky Leki černé a hnědé barvy. Škoda je odhadnuta na 565.450 tisíc korun. Po vozidle je vyhlášeno celostátní pátrání.

Terčem útoku zloděje se stalo na parkovišti i druhé vozidlo značky BMW X6 v majetku dalšího cizího státního příslušníka. Po násilném vniknutí pachatel odcizil řídící jednotku k ovládání mobilního telefonu a GPS značky Blutop s daty a telefonem značky Nokia 6300. Svým jednáním způsobil majiteli škodu 159.250 tisíc korun.
Za přečiny krádež vloupáním, neoprávněné užívání cizí věci a poškození cizí věci hrozí pachateli až pětiletý trest odnětí svobody.

nprap. Věra Krejčová
16. 9. 2011
11.00 hodin

Ilustrační foto PČR

vytisknout  e-mailem