Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Cizinec prodával pervitin

TEPLICE - Drogu kupoval i prodával; Na varování nedbala... 

 
Cizinec prodával pervitin
     Policejní komisař obvinil z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy 38letého cizince, který v Teplicích opakovaně prodával drogu známou jako pervitin. Drogu si někdy také sám kupoval a přebytky pak dál prodával dalším osobám. Policisté u něj při domovní prohlídce také našli větší množství igelitových sáčků s drogou. Obviněnému muži hrozí trest odnětí svobody v rozmezí jednoho roku až pěti let.
 
Na varování nedbala
     Přestože policisté opakovaně pořádají besedy a přednášky na téma bezpečí, ve kterých mimo jiné upozorňují občany, aby nenechávali v obchodech a supermarketech bez dozoru své věci, u některých lidí se varování míjí účinkem. Potvrzuje to i případ, kdy poškozená nechala v prodejně chvíli bez dozoru svou kabelku, kterou nechala položenou v nákupním vozíku, zatímco si vybírala zboží. Toho využil neznámý pachatel, který jí kabelku i s obsahem odcizil. Žena nejenže přišla o mobilní telefon, osobní doklady a peněženku s několika tisíci korun, ale pachatel jí také odcizil platební kartu, ze které vybral 10 tisíc korun dříve, než žena stačila kartu zablokovat. Pachateli hrozí v případě dopadení za přečiny krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku až dvouleté vězení.
 
Když nic neodcizil v domě, vykradl auto
     Z přečinu krádeže a porušování domovní svobody byl obviněn 32letý muž, který v Duchcově vloupal do rodinného domu. Než však stačil něco odcizit, vyrušil ho majitel, a tak se dal zloděj na útěk. Když neuspěl v domě, dal se dohromady se stejně starým kamarádem, se kterým v Oseku vykradli osobní automobil. Poškozenému z auta odcizili koženou bundu a osobní doklady. Celkovou škodu vyčíslil oznamovatel na 6300 korun. Také druhý muž byl obviněn z přečinu krádeže, za který hrozí u soudu pachatelům až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Pátráme po pachateli nehody
Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci.
     K dopravní nehodě došlo dne 14. 10. 2010 od 08:30 do 09:30 hodin v Teplicích, ul. Dlouhá. Dosud nezjištěný řidič neustanoveným vozidlem pravděpodobně zn. FORD Tranzit poškodil v jednosměrné ulici levé vnější zrcátko zaparkovaného vozidla VW Multivan a z místa nehody ujel. Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 2 a 5, telefon 974 439 266 (260), nebo na linku 158. 
 
 
Teplice, 15. 10. 2010, nprap. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 
 
 

vytisknout  e-mailem